Μουντιάλ στο Κατάρ: Μπορεί να αποβληθούν παίκτες που φορούν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο

Μουντιάλ στο Κατάρ: Μπορεί να αποβληθούν παίκτες που φορούν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Ronald Wittek
0

Οι ποδοσφαιριστές που επιλέξουν να φορέσουν περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ, ενδέχεται να αποβληθούν από τη διοργάνωση.

Πρόκειται για πρωτοβουλία στο πλαίσιο της καμπάνιας «OneLove» η οποία τρέχει από το 2020. 

Οι αρχηγοί της Αγγλίας και Γερμανίας είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει τέτοια πρόθεση, ωστόσο πρέπει να λάβουν σχετική άδεια από τη FIFA, που δεν έχει ακόμα δοθεί. 

Με τη διοργάνωση να είναι δύο μήνες μακριά, οι εν λόγω χώρες - κι άλλες που έχουν εκφράσει ανάλογη θέληση - μπορεί να έρθουν σε ευθεία ρήξη με τη FIFA.

Στο Κατάρ διώκονται ποινικά οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και είναι πολλές οι προσωπικότητες του αθλητισμού που έχουν εκφράσει, δημοσίως, την αντίθεσή τους στη διοργάνωση. 

Η περίπτωση αποβολής των ποδοσφαιριστών που φορέσουν το περιβραχιόνιο θεωρείται δύσκολη, αλλά δεν έχει διαψευστεί κατηγορηματικά αυτό το σενάριο. 

«Είναι τιμή μου να συμμετέχω μαζί με τους συναδέλφους μου, αρχηγούς των εθνικών ομάδων, στην υποστήριξη της σημαντικής εκστρατείας "OneLove"» δήλωσε ο Χάρι Κέιν, αρχηγός της Αγγλίας.

«Ως αρχηγοί μπορεί όλοι να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον στο γήπεδο, αλλά στεκόμαστε μαζί ενάντια σε όλες τις μορφές διακρίσεων. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό σε μια εποχή που ο διχασμός είναι κοινός στην κοινωνία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM