Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι τρεις αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στον όμιλο των προκριματικών

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι τρεις αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδαςς στον όμιλο των προκριματικών Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε στον 3ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2026, με αντιπάλους την ηττημένη από το «ζευγάρι» Πορτογαλία-Δανία για τα προημιτελικά του Nations League, την Σκωτία και την Λευκορωσία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλέον έχει ισχυρές πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, που οδηγεί σε μπαράζ πρόκρισης για τα τελικά του Μουντιάλ 2026, αλλά έχει ελπίδες ακόμη και για την πρώτη θέση, που ισοδυναμεί με απ' ευθείας πρόκριση. Ειδικά αν στον δρόμο του βρεθεί η Δανία και όχι η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με την Σκωτία η Εθνική Ελλάδας θα αναμετρηθεί τον Μάρτιο και για τα play off του Nations League.

Οι αγώνες των ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης θ' αρχίσουν τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2025. Οι νικητές των 12 ομίλων θα εξασφαλίσουν μια θέση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2026, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα των HΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού.

Για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις που δικαιούται η UEFA (σ.σ. η Ευρώπη θα έχει 16 ομάδες αντί για 13 όπως ίσχυε μέχρι τώρα), θα διεξαχθούν play-off με την συμμετοχή 16 ομάδων, και συγκεκριμένα όσων θα καταλάβουν την δεύτερη θέση στους 12 ομίλους και οι τέσσερις καλύτεροι πρώτοι των ομίλων του UEFA Nations League 2024-25, που δεν θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση ως νικητές ομίλου, ούτε θα έχουν εισέλθει στα play-off ως δεύτεροι.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM