Με θεατές ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, «πειραματικά»

Με θεατές ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, «πειραματικά» Facebook Twitter
0

Με κόσμο στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ θα διεξαχθεί φέτος ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας συμπεριλαμβάνεται στις διοργανώσεις - «πιλότους» για την πιθανή επιστροφή μεγάλου αριθμού φιλάθλων το καλοκαίρι στα βρετανικά γήπεδα.

Η κυβέρνηση της χώρας κατέστρωσε τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο τεσσάρων σταδίων για τη χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του lockdown λόγω κορονοϊού. Οι εκδηλώσεις-«πιλότοι», στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σνούκερ στο Θέατρο Κρούσιμπλ του Σέφιλντ, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Έρευνας Εκδηλώσεων (ERP).

Αυτές θα προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τις κυβερνητικές αποφάσεις στο στάδιο 4, το οποίο δεν θα αρχίσει νωρίτερα από τις 21 Ιουνίου, όταν εκφράζεται η ελπίδα ότι οι περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές και στις μεγάλες εκδηλώσεις θα μπορούν να αρθούν. Το Λονδίνο, το Λίβερπουλ και το Σέφιλντ είναι οι πόλεις που θα πάρουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα, με τεστ σε ένα μεγάλο εύρος αθλητικών και πολιτιστικών χώρων.

Οι αποφάσεις για τον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών δεν έχουν ληφθεί ακόμη, αλλά ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα μπορούσε να φιλοξενήσει περισσότερους από 10.000, στους οποίους αναμένεται να επιτρέπεται η είσοδος σε μεγάλους εξωτερικούς χώρους από τις 17 Μαΐου, βάσει του σταδίου 3.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, νυχτερινά κέντρα στη χώρα θα αρχίσουν να δοκιμάζουν ασφαλείς στρατηγικές επαναλειτουργίας, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με χρονικό ορίζοντα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το «ερευνητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων» θα καλεί εθελοντές σε νυχτερινά κέντρα, συναυλίες, θέατρα και γήπεδα και, σύμφωνα με τους Times, η δοκιμή θα περιλαμβάνει δέκα πιλοτικά γεγονότα, βοηθώντας στον καθορισμό των προτύπων ελέγχων και ασφάλειας που θα πρέπει να εφαρμοστούν, ώστε να ανοίξει ξανά η βιομηχανία της διασκέδασης. 

Μεταξύ των μέτρων που θα δοκιμαστούν θα είναι ένα σύστημα επαλήθευσης κατά την άφιξη στις όποιες εκδηλώσεις, ο εξαερισμός στους χώρους και η είσοδος σε «δόσεις». Τον περασμένο Νοέμβριο, η Ένωση για τις Επιχειρήσεις της Νυχτερινής Ζώνης (The Night Time Industries Association -NTIA) του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απέτυχε να αναγνωρίσει τον καταστροφικό αντίκτυπο των στρατηγικών της στον κλάδο.

Στη Γερμανία, σε ένα παρόμοιο πείραμα, ερευνητές εξέτασαν τη διασπορά του κορωνοϊού σε τρεις συναυλίες τον Αύγουστο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού σε χώρους που τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα είναι «από χαμηλός έως πολύ χαμηλός».

Με πληροφορίες από Times και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM