ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Μάρκους Γκρίφιθς: Όταν ο διαδικτυακός όχλος επιτέθηκε στον ομοφυλόφιλο διαιτητή ράγκμπι, οι οπαδοί απάντησαν

Μάρκους Γκρίφιθς: Όταν ο διαδικτυακός όχλος επιτέθηκε στον ομοφυλόφιλο διαιτητή ράγκμπι, οι οπαδοί απάντησαν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η κοινότητα του ράγκμπι αποτέλεσε το «καταφύγιο» του ομοφυλόφιλου διαιτητή Μάρκους Γκρίφιθς όταν μετά το coming out του δέχτηκε πλήθος διαδικτυακών επιθέσεων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ITV ο Μάρκους Γκρίφιθς μίλησε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για τις αμέτρητες ομοφοβικές προσβολές που δέχτηκε στο διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη πως είναι ομοφυλόφιλος. Το 2021 όταν προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη ανέφερε χαρακτηριστικά πως δέχτηκε αδίστακτη επίθεση με φρικτά ομοφοβικά μηνύματα αλλά και απειλές θανάτου, που απευθύνονταν τόσο σε εκείνον όσο και στη μητέρα του.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του όλα ξεκίνησαν μετά από έναν αγώνα μεταξύ των Huddersfield Giants και Leeds Rhinos καθώς πιθανότατα τα όσα ανακοίνωσε πιθανότατα ενόχλησαν ορισμένους οπαδούς. Ο διαιτητής τότε αποφάσισε να απέχει για λίγες ημέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως όπως τόνισε αυτό που τον συγκλόνισε ήταν το κύμα αγάπης και υποστήριξης που δέχτηκε από την κοινότητα του ράγκμπι.

Τόνισε  ότι τέτοιες στιγμές του θυμίζουν γιατί δεν θα σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψει τη δουλειά του. Ενθυμούμενος εκείνες τις ημέρες, ανέφερε πως «εκείνη η πρώτη εβδομάδα ήταν ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια που θα διεύθυνα ποτέ, επειδή το να τρέχεις στο γήπεδο και να σε χειροκροτούν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσής σου δεν συμβαίνει συνήθως».

«Δεν συμβαίνει καθόλου. Το να σε βρίζουν και μετά να σε χειροκροτούν μέσα στην ίδια εβδομάδα ήταν διαφορετικό», συμπλήρωσε στη συνέντευξή του. Παρότι όπως δήλωσε κατανοεί ότι η κριτική σε αυτή τη δουλειά είναι αναμενόμενη, οι ομοφοβικές προσβολές και οι απειλές θανάτου από δυσαρεστημένους φιλάθλους ξεπέρασαν σημαντικά τα όρια. «Όλοι βιώνουμε κάποιου είδους κριτική και είναι κατανοητό ότι θα κάνουμε λάθη και δεν είμαστε εναντίον της κριτικής», ανέφερε εξίσου συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν και όχι μόνο ομοφοβικής φύσεως, καθώς απείλησαν μέχρι και τη μητέρα μου».

Στη συνέντευξή του ωστόσο αναφέρθηκε και στο στενό δεσμό που έχει με τους συναδέλφους του διαιτητές στο ράγκμπι, τονίζοντας πως αυτός είναι ο λόγος που δεν θα σκεφτεί ποτέ να φύγει από το πρωτάθλημα. Την ώρα που ετοιμάζεται για τη Super League αυτόν τον Φεβρουάριο, ελπίζει ότι η παρουσία του θα εμπνεύσει άλλα άτομα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. «Αν μπορείς να το δεις, μπορείς να είσαι. Αυτή ήταν η πεποίθησή μου από τότε που το έκανα, χωρίς να καταλάβω άθελά μου γιατί το έκανα απλώς από απογοήτευση, θυμό», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Pink News

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ