Απεργία την Πρωτομαγιά

Μαρία Πολύζου: «Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 11-12 μου», αποκαλύπτει η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος

Μαρία Πολύζου: «Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 11-12 μου», αποκαλύπτει η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Μία σοκαριστική αποκάλυψη κάνει η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, στο βιβλίο της: ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της, στην παιδική ηλικία της. 

«Ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Είχε μαύρα μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και όταν μεθούσε γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε», γράφει η Μαρία Πολύζου για τον πατέρα της στο βιβλίο της με τίτλο «Μην τα παρατάς». 

«Στη ζωή μου έκανα πάρα πολλούς μαραθώνιους, έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο διανύοντας τα 42.195 μ., αλλά για να “τερματίσω” τον καρκίνο του μαστού που πέρασα και κυρίως για να καταφέρω να βγω νικήτρια από τη μεγαλύτερη μάχη που έδωσα, με την κακοποίηση. Το χειρότερο είδος που μπορεί να έχει ένα παιδί, στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών και μάλιστα από οικογενειακό κύκλο», δήλωσε στην ΕΡΤ, αναφερόμενη στις αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο. 

Σε ερώτηση για το αν καταλάβαινε τι συνέβαινε τότε είπε: «Ποτέ δεν καταλαβαίνει ένα παιδί τι συμβαίνει στα 11 του, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το 1980, που ακόμη δεν ξέραμε τίποτα». 

Όσο για το πώς κατάφερε να ξεπεράσει αυτό που βίωσε τόνισε το πόσο τη βοήθησε η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό. «Νομίζω ότι ο αθλητισμός έτυχε να βρίσκεται στη ζωή μου ταυτόχρονα με ό,τι συνέβη. Τότε έτυχε να ξεκινήσω το τρέξιμο. Με σωσίβιο τον αθλητισμό, τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα να βάλω εγώ τον εαυτό μου», δήλωσε. 

«Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι μπορώ να μιλάω, να σκέφτομαι χωρίς να υπάρχει τίποτα μέσα μου. Το καταθέτω τώρα γιατί έχουμε χρέος να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Θα ήθελα κάθε παιδί να ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει. Να μη φοβάται να μιλήσει. Να σηκώσει ένα τηλέφωνο, γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορούν να το βοηθήσουν, να μην φοβάται», υπογράμμισε.  

Η Μαρία Πολύζου μίλησε και για το πόσο τη βοήθησε ο αθλητισμός και την περίοδο που έδινε μάχη με τον καρκίνο. «Και πριν και μετά τις χημειοθεραπείες έτρεχα. Ο αθλητισμός μας βοηθάει πάρα πολύ, εμένα με βοήθησε πάρα πολύ, μου έδωσε τα πάντα», συμπλήρωσε. 

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ