Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για έκτη φορά

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για έκτη φορά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για έκτη φορά στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ για έναν σπεσιαλίστα οργάνου, το οποίο μοιράζεται με τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης στον πλάγιο ίππο.

«Νιώθω υπέροχα, είναι η έκτη φορά στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος μετά από δύο χειρουργεία. Νιώθω καλά και αντλώ τη δύναμή μου από τα μωρά μου στις κερκίδες που με βλέπουν για πρώτη φορά. Δεν ξέρω αν είμαι ο βασιλιάς, αλλά αγαπώ τους κρίκους, αυτό που κάνω, την ρυθμική» ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο Έλληνας πρωταθλητής. 

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είδε τον βασικό του αντίπαλο, τον Τούρκο Αντέμ Ασίλ, να εκτελεί εξαιρετικά το πρόγραμμά του και να βαθμολογείται με 15,033.

Έχοντας ο ίδιος, όμως, πάρει 15,100β. στον προκριματικό, ήξερε ότι η νίκη ήταν στα δικά του χέρια. Με ακόμη καλύτερη εμφάνιση (και παρά το μικρό «βηματάκι» στην έξοδο), ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15,133 (βαθμός δυσκολίας 6,200β., εκτέλεση 8,933β.) και «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για έκτη φορά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ο «άρχοντας των κρίκων» παραμένει αήττητος σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (προκριματικούς και τελικούς), από τον Απρίλιο του 2015. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ, το 2017 στη Γλασκώβη, το 2021 στη Βασιλεία και φέτος στο Μόναχο. Το ρεκόρ του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν δεν έχανε δύο διοργανώσεις, εκείνη του 2019 λόγω τραυματισμού και εκείνη του 2020, που δεν έγινε ποτέ λόγω της πανδημίας.

Τα αποτελέσματα του ιστορικού τελικού στους κρίκους:

1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,133

2. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15,033

3. Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 14,866

4. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,766

5. Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14,733

6. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,566

7. Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,500

8. Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13,733

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Αθλητισμός / Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Η ανάρτηση Σενγκιούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα σχόλια για τον Γιάννη, οι απειλές προς τη Μαράια, το live του Αντετοκούνμπο και το τέλος της κόντρας
LIFO NEWSROOM
Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM