Όταν ο 13χρονος Μπράντι Σμίγκελ έβγαλε μια selfie με το είδωλό του, τον Κόμπι Μπράιαντ, δεν ήξερε ότι αυτή η φωτογραφία θα αποκτούσε τόση αξία.


Αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία φωτογραφία του θρύλου του NBA, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με την κόρη του και άλλους επτά ανθρώπους, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Ο Σμίγκελ τράβηξε αυτή τη φωτογραφία το Σάββατο, μία ημέρα πριν από το τραγικό δυστύχημα, στο Mamba Sports Academy.


Ο 13χρονος μετείχε στο Mamba Cup την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τον δίδυμο αδελφό του. Εκείνο το πρωί ξύπνησε και σκέφτηκε «Ας πάμε να δούμε τον Κόμπι πριν από τους αγώνες μας», δήλωσε η μητέρα του, Ντιόν Ρέις Σμίγκελ, μιλώντας στο CNN. «Έχουν και οι δύο μανία με το μπάσκετ και είναι μεγάλοι φαν του Κόμπι», συμπλήρωσε αναφερόμενη στους γιους της. Η λατρεία του Μπράντι για τον θρύλο του μπάσκετ ήταν τέτοια, που συχνά έβαζε τη μητέρα του να περνά με το αυτοκίνητο από το σπίτι του Κόμπι Μπράιαντ, μήπως σταθεί τυχερός και τον δει να βγαίνει.

 

 

Πώς βγήκε η selfie


Το Σάββατο, ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν στο Mamba Sports Academy για να προπονήσει την ομάδα της Τζιάνα, της κόρης του που σκοτώθηκε μαζί του. Η ομάδα της έχασε στο πρώτο παιχνίδι και μετά τη λήξη ο μικρός πλησίασε τον Κόμπι Μπράιαντ και του ζήτησε να βγάλουν μια selfie.


«Είπε ότι ο Κόμπι ήταν "τρελαμένος που έχασαν" και δεν έβγαλε selfie μαζί του, αλλά τον χαιρέτισε», δήλωσε η μητέρα του αγοριού. Ο 13χρονος δεν το έβαλε κάτω. Μετά τον δεύτερο αγώνα της ομάδας της Τζίτζι- τον οποίο κέρδισαν- πλησίασε ξανά τον Κόμπι Μπράιαντ.

 

Αυτή τη φορά έβγαλαν selfie, αλλά ήταν λίγο θολή. «Θα βγάλουμε μια καλύτερη αύριο», τον παρηγόρησε ο θρύλος του μπάσκετ. Όμως λίγες ώρες αργότερα, ο Μπράντι, σοκαρίστηκε μαζί με όλο τον πλανήτη, μαθαίνοντας ότι ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν νεκρός.