«Χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στα 50 μ. ελεύθερο αναδείχθηκε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, στη Βουδαπέστη.

 

Στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή, ο Γκολομέεβ τερμάτισε σε 21.73 στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο, κατακτώντας την τρίτη θέση, πίσω από τον Φιλανδό Άρι- Πέκα Λιουκόνεν (21.61) και τον Βρετανό Μπεν Πράουντ (21.69).

 

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης η Άννα Ντουντουκάκη έκανε μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση. Μετά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα 100 μ. πεταλούδα, η 26χρονη «άγγιξε» το βάθρο και στα 50 μ. πεταλούδα. Τελικά κατέκτησε την τέταρτη θέση με 25.65, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ, πίσω από την Δανή Έμιλι Μπέκμαν, η οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

 

Έξι μετάλλια είναι ο απολογισμός της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης. Τα τρία από αυτά ήταν στην κολύμβηση, το χρυσό της Άννας Ντουντουνάκη στα 100 μ. πεταλούδα και τα χάλκινα του Κρίστιαν Γκολομέεβ (50 μ. ελεύθερο) και του Απόστολου Χρήστου (100 μ. ύπτιο).

 

Τα άλλα τρία ελληνικά μετάλλια ήταν στην καλλιτεχνική κολύμβηση, καθώς η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το αργυρό στο τεχνικό σόλο και το χάλκινο στο ελεύθερο, ενώ η εθνική ομάδα του κόμπο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ