Καλλιτεχνική κολύμβηση: Τρίτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Τρίτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Με την Εθνική ομάδα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο κόμπο, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στα αγωνίσματα καλλιτεχνικής κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Σε ένα αγώνισμα όπου μετείχαν μόλις τέσσερις χώρες, η ελληνική ομάδα, απαρτιζόμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Δεληγιάννη, Έλενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη, συγκέντρωσε 89,1000 βαθμούς και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, όπως αναμενόταν άλλωστε. Νικήτρια ήταν η Ουκρανία με 94,7000β. και τρίτη η Λευκορωσία με 86,0667β.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης για την τρίτη επιτυχία της στην ουγγρική πρωτεύουσα, καθώς είχαν προηγηθεί τα μετάλλια (ασημένιο, χάλκινο) στο σόλο.

«Θερμά συγχαρητήρια στην ασημένια Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο κόμπο Εθνική μας Ομάδα συγχρονισμένης/καλλιτεχνικής κολύμβησης. Μαρία, Ελένη, Ελένη, Κρυσταλένια, Πηνελόπη, Ζωή, Δανάη, Ανδριάννα, Γεωργία & Βιολέτα, μπράβο σας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Χάλκινες» οι αδελφές Αλεξανδρή στο τεχνικό ντουέτο

Παρότι μετείχε μόλις σε τρία αγωνίσματα (τεχνικό και ελεύθερο σόλο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη και κόμπο), η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέγραψε στη Βουδαπέστη την καλύτερη παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατακτώντας δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ο συναγωνισμός σαφώς δεν ήταν στα επίπεδα προηγούμενων διοργανώσεων, με πολλές απουσίες ή υποστελεχωμένες ομάδες, αλλά έστω κι έτσι ο απολογισμός είναι απόλυτα θετικός. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα δεν παρουσίασε τα προγράμματά της στο ντουέτο και το ομαδικό, κρατώντας τα για το προ-ολυμπιακό μίτινγκ, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Βαρκελώνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM