Καλλιτεχνική κολύμβηση: Τρίτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Τρίτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Με την Εθνική ομάδα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο κόμπο, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στα αγωνίσματα καλλιτεχνικής κολύμβησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Σε ένα αγώνισμα όπου μετείχαν μόλις τέσσερις χώρες, η ελληνική ομάδα, απαρτιζόμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Δεληγιάννη, Έλενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη, συγκέντρωσε 89,1000 βαθμούς και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, όπως αναμενόταν άλλωστε. Νικήτρια ήταν η Ουκρανία με 94,7000β. και τρίτη η Λευκορωσία με 86,0667β.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης για την τρίτη επιτυχία της στην ουγγρική πρωτεύουσα, καθώς είχαν προηγηθεί τα μετάλλια (ασημένιο, χάλκινο) στο σόλο.

«Θερμά συγχαρητήρια στην ασημένια Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο κόμπο Εθνική μας Ομάδα συγχρονισμένης/καλλιτεχνικής κολύμβησης. Μαρία, Ελένη, Ελένη, Κρυσταλένια, Πηνελόπη, Ζωή, Δανάη, Ανδριάννα, Γεωργία & Βιολέτα, μπράβο σας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Χάλκινες» οι αδελφές Αλεξανδρή στο τεχνικό ντουέτο

Παρότι μετείχε μόλις σε τρία αγωνίσματα (τεχνικό και ελεύθερο σόλο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη και κόμπο), η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέγραψε στη Βουδαπέστη την καλύτερη παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατακτώντας δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ο συναγωνισμός σαφώς δεν ήταν στα επίπεδα προηγούμενων διοργανώσεων, με πολλές απουσίες ή υποστελεχωμένες ομάδες, αλλά έστω κι έτσι ο απολογισμός είναι απόλυτα θετικός. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα δεν παρουσίασε τα προγράμματά της στο ντουέτο και το ομαδικό, κρατώντας τα για το προ-ολυμπιακό μίτινγκ, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Βαρκελώνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ