ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κατέβηκε με καγιάκ καταρράκτη 20 μέτρων σε παγετώνα

Κατέβηκε με καγιάκ έναν παγωμένο καταρράκτη 20 μέτρων και έγραψε ιστορία Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Ανιόλ Σερασόλες κατέβηκε με το καγιάκ του από έναν καταρράκτη ύψους 20 μέτρων σε παγετώνα στον Αρκτικό Κύκλο. 

Το επίτευγμα του 32χρονου Καταλανού είναι η μεγαλύτερη κάθοδος με καγιάκ αυτού του είδους που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με το Reuters. Ο Σερασόλες το πέτυχε αυτό στο Brasvellbreen, στο αρχιπέλαγος Svalbard της Νορβηγίας. 

«Η πρώτη φορά που έκανα κουπί μέσα σε αυτά τα ορμητικά ρεύματα ήταν απίστευτη», δήλωσε ο Σερασόλες. «Ήταν σαν να κάνεις καγιάκ σε έναν άλλο πλανήτη. Ήταν πραγματικά πιο τρελό από ό,τι περίμενα ποτέ, ένα από τα πιο άγρια και παρθένα μέρη που έχω δει ποτέ» συμπλήρωσε. 

Για να αποκτήσει πρόσβαση στον καταρράκτη, η ομάδα του έπρεπε να σκαρφαλώσει στον παγετώνα χρησιμοποιώντας μια σκάλα και στη συνέχεια να περπατήσει 11 χιλιόμετρα πάνω στον πάγο. Ως ο πρώτος άνθρωπος που το έκανε αυτό, ο Σερασόλες επέλεξε να ονομάσει την κατάβαση «Σκάλα του Φίλιππου» ως φόρο τιμής στο μέλος της ομάδας που τραβούσε τη σκάλα ώστε να μπορέσουν να φτάσουν από τη βάρκα στον καταρράκτη.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ