ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Καράτε: Ασημένια η Χατζηλιάδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Καράτε: Ασημένια η Χατζηλιάδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
0

Μία σπουδαία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα, πέτυχε σήμερα η Έλενα Χατζηλιάδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε, που διεξάγεται στην Ισπανία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό της κατηγορίας 68+κιλών. 

Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, χάνοντας τελικά από την Ισπανίδα Λάουρα Παλάθιο Γκονζάλεθ, στην Γκουανταλαχάρα.

Η 25χρονη αθλήτρια από την Κατερίνη, έκανε μία σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στη διοργάνωση, νικώντας, κατά σειρά, την Αλεξανδρίνα Μιρέα από τη Ρουμανία), την Αλεξάντρα Στούμπλεβα από τη Βουλγαρία, την Μελτέμ Χοτσάογλου από την Τουρκία και την Αναστασία Στεπάσκο από την Ουκρανία.

Πέρυσι, η Χατζηλιάδου είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία +68 κιλών, νικώντας την Αγιούμι Ουεκούσα από την Ιαπωνία. 

Η δύσκολη ζωή στο εξωτερικό

Σε μικρότερη ηλικία, η Χατζηλιάδου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία, για να μπορεί να συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η οικογένειά της. «Μετανάστευσα στη Γερμανία, δούλευα μακριά από τους γονείς μου, για να μπορώ να πληρώνω τους αγώνες μου», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.

«Ξυπνούσα στις 5:30 το πρωί, ήμουν 9 ώρες στη δουλειά, ως φυσικοθεραπεύτρια. Εκανα 1-1,5 ώρα προπόνηση, πιο πολύ δεν μπορούσα, είχα πάθει υπερκόπωση». Με την προτροπή του πατέρα και προπονητή της, επέστρεψε στην Ελλάδα δύο μήνες πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Τον κοίταξα στα μάτια, κλάψαμε, δεν υπάρχουν λόγια», είχε πει για την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος. 

Τώρα η νέα αθλήτρια έχει το βλέμμα της στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. «Αφού μπόρεσα εγώ, μπορούν όλοι. Είναι να το θέλεις. Όταν θέλει κάτι ο άνθρωπος, μπορεί να αργήσει λίγο, αλλά μπορεί να το καταφέρει».

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ