Καντέρ: Θα κάνω μήνυση στο ΝΒΑ - Με απέλυσαν για όσα λέω για την Κίνα

Ενές Καντέρ Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ενές Φρίντομ Καντέρ, προκειμένου να διοργανώσει ένα μπασκετικό καμπ με τη συμμετοχή παιδιών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο Καντέρ, μιλώντας στα «Νέα», χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «πρόβλημα», τονίζοντας ότι δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό. «Το πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία. Ο Ερντογάν είναι το πρόβλημα. Αν φύγει αυτός και το καθεστώς του, η Τουρκία θα γίνει ξανά μια όμορφη χώρα», ανέφερε.

Ο μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε και στο NBA, στο οποίο ακόμη δεν έχει βρει ομάδα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις σχέσεις με την Κίνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε παιχνίδι των Σέλτικς με τους Λέικερς, ο Καντέρ φόρεσε παπούτσια που έγραφαν «Ελευθερώστε το Θιβέτ». Έκτοτε, ο NBAer έχασε χρόνο συμμετοχής και λίγο μετά με ανταλλαγή στους Ρόκετς, που μετά από λίγο τον αποδέσμευσαν. Από τότε, δεν βρήκε ομάδα.

«Ολοι ξέρουν ότι αυτό συμβαίνει όχι επειδή είμαι κακός παίκτης, αλλά εξαιτίας όσων λέω εναντίον της Κίνας. Γίνονται τόσο πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κινεζική κυβέρνηση κι όμως το ΝΒΑ εξακολουθεί να κάνει δουλειές μαζί της. Δουλειές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κυριότερος χορηγός του ΝΒΑ χρησιμοποιεί εργασιακούς σκλάβους στην Κίνα και μόνο εγώ μιλάω. Γι' αυτό η Κίνα έκανε τα σχετικά τηλεφωνήματα και το ΝΒΑ με απέλυσε τον Φεβρουάριο».

Ο Ενές Καντέρ μίλησε για ακόμα μία φορά ανοιχτά για τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ. «Τι να πει; Είναι ο κομισάριος. Αν έβγαινε να πει ότι όλο αυτό συνέβη εξαιτίας όσων είπε ο Ενές, θα του έκανα μήνυση.

Ο Ανταμ Σίλβερ είπε ψέματα. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το μόνο πράγμα που νοιάζει το ΝΒΑ είναι τα χρήματα, οι δουλειές, οι χορηγικές συμφωνίες, να πουλά παπούτσια και φανέλες. Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά για το ΝΒΑ. Γι' αυτό έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με πετάξουν έξω. Αισθάνομαι ότι με αυτό τον τρόπο το ΝΒΑ ζήτησε συγγνώμη από την κινεζική κυβέρνηση».

Πλέον, ο Καντέρ θα στραφεί στη νομική οδό. «Θα τους κάνω μήνυση! Αν μηνύσω το ΝΒΑ και δείξω ότι έχει κάνει λάθος, αν τους ντροπιάσω στα μάτια όλου του κόσμου, θα αναγκαστούν να μου δώσουν ένα συμβόλαιο. Θα τους κυνηγήσω, διότι αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο. Πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές στις ΗΠΑ μου έχουν ζητήσει να κάνω μήνυση στο ΝΒΑ».

Καντέρ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Καντέρ δήλωσε: Δεν είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ. Ο Γιάννης είναι. Είναι ένας υπέροχος παίκτης, ένας σούπερ σταρ και ταυτόχρονα παραμένει ταπεινός. Προσγειωμένος, φιλάνθρωπος, νοιάζεται για την οικογένειά του. Γι' αυτό μου αρέσει πολύ. Ενας τέτοιος παίκτης σε σπρώχνει να γίνεις ο καλύτερος. Ελπίζω μια μέρα να παίξω μαζί του. Θα ήταν ωραίος και ο συμβολισμός. Ενας Ελληνας με έναν Τούρκο μαζί».

Με πληροφορίες Νέα

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM