Ενές Καντέρ: Με μπλούζα που είχε την ελληνική και την τουρκική σημαία- «Είμαστε οικογένεια»

Ο Ενές Καντέρ με παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο Ενές Καντέρ έστειλε άλλο ένα μήνυμα υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας, με την μπλούζα που επέλεξε να φορέσει. 

Ο σταρ του NBA- που βρίσκεται στη χώρα μας- φόρεσε χθες ένα T-shirt με την ελληνική και την τουρκική σημαία. «Είμαστε οικογένεια» ήταν το μήνυμα που ήταν πάνω στην μπλούζα. 

Χθες, Τρίτη, ο Καντέρ διοργάνωσε καμπ για τους Τούρκους πρόσφυγες, στο Olympic Hall στα Άνω Λιόσια. Εκεί είχε την ευκαιρία να μιλήσει και σε αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, που φιλοξένησε την εκδήλωση του σταρ του NBA. 

Φτάνοντας στην Ελλάδα ο Ενές Καντέρ- σφοδρός πολέμιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «τρελό δικτάτορα» και «δούρειο ίππο» του Βλαντιμίρ Πούτιν στο ΝΑΤΟ. 

«Ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες, την ελληνική κυβέρνηση και μισεί την Ελλάδα. Γι' αυτό, η δουλειά μου εδώ είναι να δείξω σε όλους ότι όχι, δεν εκπροσωπεί τους Τούρκους πολίτες. Εγώ εκπροσωπώ τους Τούρκους πολίτες και αγαπώ τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε στον Alpha ο Καντέρ. 

Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας μεγάλωσε στην Τουρκία και έχει παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας. Τον Νοέμβριο 2021 έγινε Αμερικανός πολίτης, ενώ άλλαξε το όνομά του σε Ενές Καντέρ Freedom. 

«Ο Ερντογάν είναι ένας τρελός δικτάτορας και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Διάβαζα ένα άρθρο πως ο Ερντογάν θέλει να εισβάλει στην Ελλάδα και όπως είπα αυτό είναι απαράδεκτο, διότι η Ελλάδα είναι ένας από τους καλύτερους γείτονές μας. Αυτό που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απαράδεκτο. Παρενοχλεί όλη την περιοχή», τόνισε ο 30χρονος. 

«Ο Ερντογάν είναι ο δούρειος ίππος του Πούτιν στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε και επέκρινε ξανά τον Τούρκο πρόεδρο για τα όσα είπε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

«Άκουσα την ομιλία του στον ΟΗΕ και χρησιμοποίησε πολύ αηδιαστικά λόγια εναντίον της Ελλάδας. Τηλεφώνησα σε όλους τους Έλληνες φίλους μου έπειτα από αυτή την ομιλία και ζήτησα συγγνώμη», δήλωσε. 

Ο Καντέρ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί αθώοι άνθρωποι που πεθαίνουν, βασανίζονται, υποφέρουν… Κοιτάξτε τι κάνει σε όλους τους πρόσφυγες στη χώρα και απειλεί όλη την Ευρώπη και λέει εάν δεν ακούσετε αυτό που έχω να πω, θα αφήσω όλους τους πρόσφυγες να πάνε στην Ευρώπη. Και αυτό είναι απαράδεκτο», κατέληξε. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM