Νεκρός 24χρονος επαγγελματίας σέρφερ - Έπαθε επιληπτική κρίση στη θάλασσα

ΗΠΑ: Νεκρός 24χρονος επαγγελματίας σέρφερ - Έπαθε επιληπτική κρίση στη θάλασσα Facebook Twitter
0

Kalani David επαγγελματίας σέρφερ και αθλητής του σκέιτμπορντ, πέθανε μετά από κρίση που υπέστη ενώ έκανε σερφ στα ανοικτά της Κόστα Ρίκα το Σάββατο, σύμφωνα με τον πατέρα του.

Έπασχε από μία σπάνια καρδιακή πάθηση και το 2019 είχε επιβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για να μειωθούν οι επιληπτικές κρίσεις που αντιμετώπιζε.

«Με τις κρίσεις που έχω συνεχώς, ο νευρολόγος μου μού είπε να μην οδηγώ και να μην κάνω σερφ μέχρι να σταματήσουν. Θα μπορούσα να κάνω σερφ, αλλά αν πάθαινα μία και δεν με έσωζαν εγκαίρως, είτε θα πεθάνω είτε θα μείνω φυρό, γιατί δεν θα έχω αρκετό οξυγόνο στον εγκέφαλο» είχε γράψει τον Ιούνιο ο ίδιος.

Σε άλλη ανάρτησή του ενημέρωνε πως έπαθε μία επιληπτική κρίση καθώς οδηγούσε και δήλωνε «τυχερός» που επιβιώνει. «Είναι καιρός να τακτοποιήσω αυτό το ζήτημα για να συνεχίσω τη ζωή μου, τουλάχιστον να μπω να κάνω σκέιτ και να ψαρεύω». 

Ο 24χρονος είχε διαγράψει σημαντική πορεία και στα δύο αθλήματα, έχοντας αγωνιστεί σε παγκόσμια πρωταθλήματα. 

«Ο David μεγάλωσε κάνοντας σερφ και σκέιτμπορντ, άρα θεωρούνταν ήδη βετεράνος από ηλικία 14 ετών» αναφέρεται στο βιογραφικό του. 

Το 2021, στα 14ά του, είχε κερδίσει δύο χρυσά ομαδικά και δύο ατομικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σερφ που διοργανώθηκε στον Παναμά. 

Η σελίδα του στο Instagram είναι γεμάτη από φωτογραφίες και βίντεο από τις «περιπέτειές». 

Ο διάσημος σέρφερ Kelly Slater ανήρτησε φωτογραφία του και τον χαρακτήρισε «έναν από τους πιο ταλαντούχους σέρφερ/σκέιτερ όλων των εποχών. Ξεπερνούσε τα όριά του κάθε φορά που ήταν όρθιος. (...) Συλληπητήρια στην τεράστια κοινότητα φίλων που είχε ο Kalani σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες από CNN

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Αθλητισμός / Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανεβάζοντας κατά κόρυφα την απόδοσή της στην επίθεση και παίζοντας πιεστική άμυνα, η Ελλάδα γυρίζει από το -10 του πρώτους μέρους (40-30) για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, την οποία θα συναντήσει ξανά στην πρεμιέρα του EuroBasket
LIFO NEWSROOM
Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αθλητισμός / Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα υποδεχθεί τη Λετονία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM