ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Ρεμπέκα Γουέλτς έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφυρίζει στην Premier League

Η Ρεμπέκα Γουέλτς έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφυρίζει στην Premier League Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το αθλητικό κλισέ λέει πως καλός διαιτητής είναι εκείνος που περνά απαρατήρητος. Στην περίπτωση της Ρεμπέκα Γουέλτς σήμερα αυτό ήταν δύσκολο.  Όχι λόγω των σφυριγμάτων της, αλλά επειδή έγραψε ιστορία. 

Η 40χρονη έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφυρίζει σε ματς της Premier League, στην εντός έδρας ήττα της Φούλαμ από την Μπέρνλι, με 2-0. 

Η Ρεμπέκα Γουέλτς έγινε διαιτητής το 2010 και αρχικά συνδύαζε αυτή την ενασχόληση με τη δουλειά της στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας. Το 2019 αφοσιώθηκε πλήρως στη διαιτησία. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι ιστορικό. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε τόσο στη Football League, όσο και στο FA Cup. Είναι διαιτητής της Super League γυναικών, ενώ έχει αναγνωριστεί και σε διεθνές επίπεδο. Τον Δεκέμβριο του 2022 προστέθηκε στη λίστα των ελίτ διαιτητών της FIFA ενώ σφύριξε ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών το περασμένο καλοκαίρι. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ