Η Ναόμι Οσάκα για την ψυχική υγεία - «Με προσέγγισαν αθλητές και μου είπαν πως υπέφεραν σιωπηλά»

Η Ναόμι Οσάκα για την ψυχική υγεία - «Με προσέγγισαν αθλητές και μου είπαν πως υπέφεραν σιωπηλά» Facebook Twitter
Φωτ.: BRAD OGBONNA/SELF
0

Για την προσωπική της μάχη με την κατάθλιψη και το άγχος μίλησε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού SELF η Ναόμι Οσάκα, με αφορμή τον μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία

Η 24χρονη πρωταθλήτρια του τένις γνωστοποίησε πως, μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από το γαλλικό Open πέρυσι επικαλούμενη λόγους ψυχικής υγείας, κι άλλοι αθλητές άρχισαν να την προσεγγίζουν αποκαλύπτοντάς της παρόμοια βιώματα. Όσο για την αντίδραση του κόσμου; Όπως λέει, για εκείνη ήταν ένα σοκ το πώς υποδέχτηκε ο κόσμος την απόφασή της.

«Όταν μίλησα για τις μάχες... μίλησα με πολλούς αθλητές που μου είπαν πως κι εκείνοι υπέφεραν αθόρυβα» περιγράφει. 

Η Ναόμι Οσάκα για την ψυχική υγεία - «Με προσέγγισαν αθλητές και μου είπαν πως υπέφεραν σιωπηλά» Facebook Twitter
Φωτ.: BRAD OGBONNA/SELF

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα κάτι τέτοιο, ήταν κάπως περίεργο» προσθέτει αναφορικά με την αντίδραση του κόσμου: «Για πρώτη φορά, είχα δημοσιογράφους στο σπίτι και το ξενοδοχείο μου, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Ήταν περίεργη αίσθηση και σοκαρίστηκα που οι άνθρωποι νοιάζονταν τόσο» παραδέχεται η ίδια. 

Παρά την υπερβολική δημοσιότητα, όμως, η Οσάκα ομολογεί πως «χαίρομαι που έδωσα και σε άλλους την ευκαιρία να μιλήσουν γι'αυτό, ακόμη και αν δεν ήταν στις προθέσεις μου, ούτε το περίμενα. Ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση που νομίζω όλοι έπρεπε να αρχίσουμε». 

Η 24χρονη δηλώνει «ικανοποιημένη» για το «ταξίδι ψυχικής υγείας» της. «Νιώθω άνετα με αυτό που είμαι και με το από πού προέρχομαι. Υπάρχουν πάνω και κάτω και δεν θα άλλαζα τίποτα, κάτι που πραγματικά με βοηθά να έχω εσωτερική γαλήνη». 

Η Ναόμι Οσάκα για την ψυχική υγεία - «Με προσέγγισαν αθλητές και μου είπαν πως υπέφεραν σιωπηλά» Facebook Twitter
Φωτ.: BRAD OGBONNA/SELF

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο παλεύουν με την ψυχική υγεία και παίρνοντας θέση για να προστατεύσω πέρυσι τη δική μου, ακούσια πυροδότησα μια δημόσια συζήτηση. Έκτοτε εστιάζω όχι μόνο στη δική μου ψυχική υγεία, μεταξύ άλλων κάνοντας διαλογισμό και ψυχανάλυση, αλλά συνειδητοποίησα πως η δική μου εμπειρία μπορεί να βοηθήσει κι άλλους. Στόχος μου είναι να ενθαρρύνω άλλους ανθρώπους να μην είναι διστακτικοί να ζητήσουν τη βοήθεια που χρειάζονται» λέει η ίδια. 

Η Οσάκα αποφάσισε να διοχετεύσει όλα αυτά τα βιώματα και την προσπάθεια σε ένα νέο πρότζεκτ, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Modern Health, μια πλατφόρμα ψυχικής υγείας για το εργασιακό περιβάλλον, προκειμένου από κοινού να ευαισθητοποιήσουν και να άρουν το στίγμα για όσους πάσχουν από ψυχικές ασθένειες. 

Με πληροφορίες από People

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ