Η Ιορδανία κατηγορεί Ιρανή ποδοσφαιρίστρια ότι είναι άντρας

Η Ιορδανία κατηγορεί Ιρανή ποδοσφαιρίστρια ότι είναι άντρας Facebook Twitter
Η τερματοφύλακας του Ιράν, Ζόρε Κουνταέι - Πηγή: Getty Images.
0

Η Ιορδανία κατηγόρησε την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν ότι μια παίκτριά της είναι στην πραγματικότητα άντρας καλώντας έτσι με επιστολή σε «έλεγχο επαλήθευσης φύλου».

Το Ιράν προκρίθηκε στο πρώτο του Κύπελλο Ασίας χάρη στη συντριπτική νίκη με 4-2 επί της Ιορδανίας τον Σεπτέμβριο.

Η ποδοσφαιρίστρια, Ζόρε Κουνταέι αποδείχτηκε μια από τις σημαντικότερες παίκτριες για λογαριασμό του Ιράν αποκρούοντας δύο πέναλτι. Ωστόσο, τώρα αντιμετωπίζει κλήσεις για επιβεβαίωση του φύλου της κατόπιν αιτήματος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιορδανίας.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν αλ-Χουσεΐν, ο οποίος έχει υπάρξει αντιπρόεδρος της FIFA, δημοσίευσε μια επιστολή που έχει σταλεί στην Ασιατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, και ζητείται ο εν λόγω έλεγχος. 

Η επιστολή αναφέρει ότι αν και δεν είναι υποχρεωτικό για τις συμμετέχουσες να υποβάλλονται σε τέτοιους ελέγχους, οι κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται από την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου διατηρούν το δικαίωμα «να διερευνήσουν και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εάν υπάρχει αμφιβολία για την επιλεξιμότητα μιας συμμετέχουσας παίκτριας».

Στη συνέχεια προτείνει ότι, δεδομένου ότι «η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν έχει ιστορικό με θέματα φύλου και ντόπινγκ», θα πρέπει να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα.

Η 32χρονη Κουνταέι έχει υπερασπιστεί τον εαυτό της πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια για αυτό το θέμα, με την προπονήτρια της ομάδας, Μαριάμ Ιραντούστ να ισχυρίζεται ότι η επιστολή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να μετατοπιστεί η ευθύνη μετά από την απροσδόκητη ήττα της Ιορδανίας. 

«Θα παρέχουμε οποιαδήποτε τεκμηρίωση επιθυμεί η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου χωρίς να χάνουμε χρόνο. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απλώς μια δικαιολογία για να μην αποδεχτούν την ήττα από την εθνική ομάδα γυναικών του Ιράν» 

Με πληροφορίες από The Mirror

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM