Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Sunisa Lee καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση- Την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Sunisa Lee καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση- Την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού Facebook Twitter
AP
0

Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης αθλήτρια της γυμναστικής Sunisa Lee δέχτηκε ρατσιστική επίθεση με σπρέι πιπεριού  στο Λος Άντζελες.

Σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό Pop Sugar, η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο είπε ότι αυτή και μια ομάδα φίλων της από την Ασία στοχοποιήθηκαν ενώ έκαναν βόλτα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες όταν βρέθηκε στο Λος Άντζελες για τα γυρίσματα του Dancing with the Stars.

Οι επιθέσεις σε άτομα ασιατικής καταγωγής έχουν αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Η 18χρονη έγραψε ιστορία ταξιδεύοντας στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι καθώς έγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ από την εθνοτική μειονότητα των Χμονγκ.

Η αθλήτρια είπε ότι αυτή και οι φίλες της, όλες ασιατικής καταγωγής, περίμεναν το Uber τους μετά από μια βραδινή έξοδο, όταν πέρασε ένα αυτοκίνητο με ανθρώπους μέσα να φωνάζουν ρατσιστικές συκοφαντίες και να τους λένε να «πάνε πίσω από κει που ήρθαν».

Όπως κατήγγειλε, ένα άτομο την ψέκασε στο χέρι με σπρέι πιπεριού προτού το όχημα απομακρυνθεί.

«Ήμουν τόσο έξαλλη, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί έφυγαν», είπε.

«Δεν τους έκανα τίποτα, και έχοντας και την αναγνωρισιμότητα, είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε μπελάδες. Απλώς το άφησα να συμβεί».

Η Lee, της οποίας οι γονείς μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από το Λάος κατάγεται από το St Paul της Μινεσότα. Ανέβηκε στην παγκόσμια αθλητική σκηνή το περασμένο καλοκαίρι μετά την αποχώρηση της συμπαίκτριάς της Simone Biles.

Τον Απρίλιο, η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης του καράτε Sakura Kokumai, η οποία είναι Ιαπωνοαμερικανίδα, δέχτηκε επίθεση ενώ προπονούνταν σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια. Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να της φώναζε ρατσιστικές ύβρεις, συνελήφθη για απειλές.

Με πληροφορίες του AP/BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM