Χάλκινη η Αλέξανδρα Εφραίμογλου στους παγκόσμιους αγώνες τραμπολίνο

Χάλκινη η Αλέξανδρα Εφραίμογλου στους παγκόσμιους αγώνες τραμπολίνο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
0

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αλέξανδρα Εφραίμογλου στον ακροβατικό διάδρομο 17-21 ετών, στους παγκόσμιους αγώνες τραμπολίνο ηλικιών που διεξάγονται στο Μπακού (25-28 Νοεμβρίου).

Η 16χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 3η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 33,800 βαθμούς και ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών, πίσω από τη Γαλλίδα Μανόν Μορανσέ (34,700 β.) και τη Βρετανίδα Ντέμι Άνταμς (34,100 β.).

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού στην κατηγορία 17-21 ετών, αλλά και για τη δεύτερη συνεχόμενη προσωπική επιτυχία της Εφραίμογλου, που είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στον ακροβατικό διάδρομο και στην προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση, το 2019 στο Τόκιο, αλλά στην κατηγορία 15-16 ετών.

Επιπλέον, τον περασμένο Μάιο η νεαρή αθλήτρια είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων.

Χάλκινη η Αλέξανδρα Εφραίμογλου στους παγκόσμιους αγώνες τραμπολίνο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
Χάλκινη η Αλέξανδρα Εφραίμογλου στους παγκόσμιους αγώνες τραμπολίνο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία

Στον πρωινό προκριματικό του αγωνίσματος η Εφραίμογλου είχε τερματίσει στην 1η θέση με 66,200 βαθμούς (1ο πρόγραμμα: 34,200 β., 2ο πρόγραμμα: 32,000 β.), ενώ η συναθλήτριά της Αναστασία Πλατανοπούλου δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού στο δεξιό πόδι.

Την σκυτάλη παίρνει πλέον στο Μπακού η Μαρία Αριστείδου, η οποία την Κυριακή (28/11) θα συμμετάσχει στον ακροβατικό διάδρομο της ηλικιακής κατηγορίας 13-14 ετών (προκριματικός: 10:15-11:45, τελικός: 15:40-16:10 ώρα Ελλάδας).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Αθλητισμός / Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και της Σαμσουνσπόρ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Europa League δεν στάθηκαν αρκετά για να αντισταθμίσει το απογοητευτικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Αθλητισμός / Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε όρεξη για πολύ κουβέντα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε ένα ματς που έλεγχε από την αρχή
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Αθλητισμός / Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Ο 30χρονος σούπερ σταρ κοινοποίησε φωτογραφίες με τη μητέρα του, τα αδέρφια του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, αλλά και στιγμές από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το βάθρο του Eurobasket
LIFO NEWSROOM