Το φιλί του Gus Kenworthy στον σύντροφό του περνά ως ιστορική LGBTQI+ στιγμή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Το φιλί του Gus Kenworthy στον σύντροφό του περνά ως ιστορική LGBTQI+ στιγμή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Facebook Twitter
LGBTQI+
8

Ο αμερικανός αθλητής Gus Kenworthy είχε μια δύσκολη πρεμιέρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang.

Ο 26χρονος σκιέρ υπέστη μια πτώση που οδήγησε σε τραυματισμό του και λίγο πριν προσπαθήσει να συνεχίσει δέχτηκε τη συμπαράσταση του συντρόφου του.

Πριν από την προσπάθειά του για τα προκριματικά για το slopestyle των ανδρών, ο Kenworthy φίλησε τον φίλο του Matthew Wilkas. Τη στιγμή κατέγραψε η κάμερα του NBC και την μετέδωσε στο αθλητικό του πρόγραμμα.

Η έκπληξη εδώ δεν είναι ότι ο Kenworthy είναι γκέι ή ότι έχει φίλο. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης είχε κάνει coming out πριν από περίπου δύο χρόνια άλλωστε και έκτοτε έχει μιλήσει για την ομοφυλοφιλία σε συνεντεύξεις του.

Το γεγονός πως το NBC επέλεξε να μεταδώσει τη στιγμή μεταξύ Kenworthy και Wilkas ήταν αυτό που μάλλον  ξάφνιασε το Twitter.

Πολλοί επαίνεσαν το δίκτυο καθώς παρείχε εκπροσώπηση στην κοινότητα LGBTQ + και τόνισαν πως αν το φιλί ήταν ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, δεν θα υπήρχε καν κάτι να συζητάμε. Φυσικά υπήρχαν και haters που αισθάνθηκαν ενοχλημένοι για το γκέι φιλί στηνprime time μετάδοση αθλητικών αγώνων.

Το φιλί του Gus Kenworthy στον σύντροφό του περνά ως ιστορική LGBTQI+ στιγμή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Facebook Twitter

Το ΤΙΜΕ πάντως έκανε λόγο για ένα ιστορικό φιλί και μίλησε με τον σύντροφο του αθλητή ο οποίος είναι ηθοποιός.

Ο Wilkas είπε πως μπορεί να δει τις τεράστιες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό το πλάνο. «Είναι καλό που μεταδίδεται τηλεοπτικά επειδή βοηθάει στο να καταλάβει περισσότερος κόσμος πόσο φυσιολογικό είναι», δήλωσε ο Wilkas στο TIME.

«Φαντάζομαι θα ήταν μια τεράστια στιγμή για ένα νεαρό γκέι παιδί να δει έναν φοβερό αθλητή τόσο ελεύθερο και περήφανο για τον εαυτό του και να μη σκέφτεται τι θα πουν οι άλλοι για τη σεξουαλικότητά του», πρόσθεσε.

Αθλητισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ακροβατικό το συμπέρασμα, συνήθης τακτική απαξίωσης του "ομοφοβικού". Αν σε ενοχλεί η θέα ένος τέτοιου φιλιού, σε ενοχλεί η θέα ένος τέτοιου φιλιού. Τέλος. Μπορεί και να σταματούν όλα εκεί. Επίσης, μπορείς και να έισαι gay και να μην δείνεις μία για τα κοινωνικά φαινόμενα που ανέφερες. Ουδείς άγιος εκ προιμιου, απλώς και μόνον επειδή διεγείρεται με τον έναν η τον άλλον τρόπο...
Μάλλον απ την όντως ομοφοβική πρεμούρα σου (χριστιανός γαρ, αν δεν κάνω λάθος), δεν κατάλαβες το νόημα του σχολίου. Στο πόσο υποκριτικά καποιοι θεωρούν αυτό το θέμα τοσο (κακά) σημαντικό, καποιες φορές περισσοτερο κι απ τα όντως κακά του κόσμου μας. Αμήν. ΥΓ δε μίλησε κανείς για άγιο εκ προοιμίου. Απλώς σε ενοχλεί αφάνταστα η ομοφυλοφιλία και ψάχνεις επιχειρήματα.
Ρε tktk την λέξη "ομοφοβία" εδώ την έχετε, στην άκρη της γλώσσας. Σταματείστε πια. Δεν είναι όλοι ή ομοφυλοφοβικοί ή ομοφυλόφιλοι. Υπάρχει και η γκρίζα ζώνη.
το ερώτημα είναι γιατί δεν σας αρέσει να κοιτάζετε δύο άνδρες να φιλιούνται μεταξύ τους ..θα μπορούσε να είναι ότι μέσα σου ξυπνάει επιθυμίες και σκέψεις που δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε;you know what they say..the only enemy of a homo is a closeted homo...just saying
..και το φιλί γυναίκας με γυναίκα.Εδώ πας να ευχηθείς σε φίλο σου φιλώντας τον σταυρωτά (σε άντρα προς άντρα αναφέρομαι), και τραβιέται το... 'ρσενικό...!Άμα δεν έχεις μεγαλώσει με αγάπη;... ..τι ψάχνουμε τώρα;;...