Φασούλας: Να κινηθεί νομικά η πολιτική ηγεσία της χώρας για τη δήλωση Μαρτσουλιόνις περί απόπειρας δωροδοκίας

Φασούλας: Να κινηθεί νομικά η πολιτική ηγεσία της χώρας για τη δήλωση Μαρτσουλιόνις περί απόπειρας δωροδοκίας Facebook Twitter
0

Απάντηση για δεύτερη φορά στα όσα υποστήριξε ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις περί απόπειρας δωροδοκίας πριν από τον τελικό του Ευρωμπάσκετ 1987 από Έλληνες που, όπως υποστηρίζει, προσέφεραν χρήματα στους παίκτες της Σοβιετικής Ένωσης για να ηττηθεί, δίνει ο Παναγιώτης Φασούλας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Παναγιώτης Φασούλας, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ιστορικού μπασκετικού θριάμβου του 1987, ανέφερε ότι οι  αθλητές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης «ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτούν οποιαδήποτε ήττα» ωστόσο είναι άγνωστο γιατί τώρα ο Μαρτσουλιόνις προέβη σε αυτή του τη δήλωση.

«Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, εκτός και αν φοβάται ότι ξαναρχόμαστε», είπε αστειευόμενος ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος απέδωσε τη δήλωση αυτήν σε αστοχία από έναν αθλητή «σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης».

«Απορώ γιατί ακόμη η πολιτειακή ηγεσία της χώρας δεν έχει κινηθεί και με έναν νομικό τρόπο. Θα ήθελα να δω πιο σημαντικές αντιδράσεις από θεσμικούς παράγοντες», λέει ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, ο οποίος μέχρι στιγμής, είναι ο μοναδικός που έχει απαντήσει στον Μαρτσουλιόνις.

«Είναι εντελώς συκοφαντικό. Πρέπει να βγει μπροστά το υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει. Πρέπει να γίνει άμεσα», κατέληξε ο σπουδαίος αθλητής.

Μαρτσουλιόνις: Έλληνες μάς πρόσφεραν χρήματα πριν από τον τελικό του 1987

Σημειώνεται ότι ο βετεράνος Λιθουανός σε συνέντευξη στο SkyHook, κατήγγειλε πως πριν το μεγάλο τελικό, Έλληνες προσέφεραν χρήματα στους παίκτες της Σοβιετικής Ένωσης για να ηττηθεί.  Μάλιστα, όπως υποστήριξε κανένας από την αποστολή της ΕΣΣΔ δεν δέχτηκε τα χρήματα που τους πρόσφεραν κάποιοι Έλληνες

«Ναι, είναι αλήθεια! Κάποιοι Έλληνες μάς πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανένας δεν τα δέχτηκε! Σε κάθε περίπτωση, η πράξη από μόνη της γέμισε αμφιβολίες την ομάδα μας» ανέφερε.

«Το πρόβλημα υπήρξε από τη στιγμή που δεν επικοινωνήσαμε σωστά μεταξύ μας. Αν, δηλαδή ο προπονητής μας είχε οργανώσει μια συνάντηση και μας ρωτούσε τι σκεφτόμαστε για αυτή την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες» είπε, μεταξύ άλλων.

«Αντίθετα» όπως υποστήριξε, «δεν κάναμε τίποτα, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό».

«Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Οι Έλληνες βέβαια βελτίωσαν την φήμη τους όταν φώναζαν υπέρ της Λιθουανίας στον τελικό του 1995 που χάσαμε από τη Γιουγκοσλαβία», είπε ο βετεράνος Λιθουανός.

Φασούλας: Τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή

Οι δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα τον κατηγόρησε για μικροψυχία.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ» ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που το 1987 κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ.

Για να συμπληρώσει πως: «Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παναγιώτη Φασούλα:

«Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ. Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το 87´ ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους».

Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα. Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ.

Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το 89’ στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα. Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού. Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς, Παναγιωτης Φασούλας»

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ