Μαρτσουλιόνις: Έλληνες μάς πρόσφεραν χρήματα πριν από τον τελικό του 1987 - «Μικροψυχία» απαντά ο Φασούλας

Μαρτσουλιόνις: Έλληνες μάς πρόσφεραν χρήματα πριν από τον τελικό του 1987 - «Μικροψυχία» η απάντηση του Φασούλα Facebook Twitter
0

Απόπειρα δωροδοκίας πριν από τον τελικό του Ευρωμπάσκετ 1987 από Έλληνες που προσέφεραν χρήματα στους παίκτες της Σοβιετικής Ένωσης για να ηττηθεί κατήγγειλε ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει κανένας από την αποστολή της ΕΣΣΔ δεν δέχτηκε τα χρήματα που τους πρόσφεραν κάποιοι Έλληνες

«Ναι, είναι αλήθεια! Κάποιοι Έλληνες μάς πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανένας δεν τα δέχτηκε! Σε κάθε περίπτωση, η πράξη από μόνη της γέμισε αμφιβολίες την ομάδα μας» ανέφερε ο βετεράνος Λιθουανός σε συνέντευξη στο SkyHook.

«Το πρόβλημα υπήρξε από τη στιγμή που δεν επικοινωνήσαμε σωστά μεταξύ μας. Αν, δηλαδή ο προπονητής μας είχε οργανώσει μια συνάντηση και μας ρωτούσε τι σκεφτόμαστε για αυτή την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες» είπε, μεταξύ άλλων.

«Αντίθετα» όπως υποστήριξε, «δεν κάναμε τίποτα, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό».

«Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Οι Έλληνες βέβαια βελτίωσαν την φήμη τους όταν φώναζαν υπέρ της Λιθουανίας στον τελικό του 1995 που χάσαμε από τη Γιουγκοσλαβία», είπε ο βετεράνος Λιθουανός.

Φασούλας: Τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή

Την άμεση αντίδραση του Παναγιώτη Φασούλα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις περί απόπειρας δωροδοκίας της αποστολής της Σοβιετικής Ένωσης πριν από την αναμέτρηση με την Ελλάδα.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ» ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που το 1987 κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ.

Για να συμπληρώσει πως: «Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παναγιώτη Φασούλα:

«Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ. Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το 87´ ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους».

Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα. Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ.

Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το 89’ στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα. Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού. Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς, Παναγιωτης Φασούλας»

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM