Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στη μάχη Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στη μάχη Στεφανίδη και Κυριακοπούλου Facebook Twitter
EPA
0

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές στον προκριματικό του επί κοντώ γυναικών και δύο ακόμη σε τελικούς ξεκινά και τυπικά σήμερα το 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, μετά τα έξι προκριματικά αγωνίσματα αγωνίσματα της επιπλέον ημέρας (Δευτέρα, 6/8) που πραγματοποίησε η EAA.

Συνολικά θα γίνουν πέντε τελικά αγωνίσματα, σε σφαιροβολία και σφυροβολία ανδρών με τη συμμετοχή των Νικόλα Σκαρβέλη και Μιχάλη Αναστασάκη αντίστοιχα, καθώς και σε 10.000μ ανδρών και 100μ ανδρών και γυναικών.

Η ημέρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον προκριματικό στο επί κοντώ των γυναικών (20.05), εκεί όπου η χώρα μας μετέχει με τρεις αθλήτριες.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι αθλήτριες με μετάλλια στις προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ η Ελένη Πόλακ είναι το νέο πρόσωπο, αφού κάνει ντεμπούτο με τα χρώματα της ομάδας των γυναικών σε αντίστοιχη διοργάνωση.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο Λονδίνο και νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης στο Άμστερνταμ, Κατερίνα Στεφανίδη, έφτασε στο Βερολίνο με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της και την κυριαρχία της στο αγώνισμα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει δίχως απρόοπτα από τη διαδικασία του προκριματικού, που στο επί κοντώ πάντα κρύβει απρόοπτα.

Η Στεφανίδη με 4.82μ φετινό ρεκόρ έχει την δεύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ. Υψηλές προσδοκίες έχει για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία έχει ανάβει στο βάθρο των νικητριών το 2012 στο Ελσίνκι. Η Κυριακοπούλου, η οποία έχει κάνει φέτος 4.72μ, είναι σε καλή κατάσταση κάτι που θα επιδιώξει να δείξει από τον προκριματικό ακόμη του αγωνίσματος.

Για την Ελένη Πόλακ η συμμετοχή στη διοργάνωση είναι η ιδανική ευκαιρία να μαζέψει χρήσιμες εικόνες και να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες. Παράλληλα η νεαρή αν προσεγγίσει το ρεκόρ της, τότε δεν είναι απίθανο να έχει ένα καλό πλασάρισμα.

Το όριο για τον τελικό είναι 4.55μ, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η 12άδα να συμπληρωθεί χαμηλότερα. Στον αγώνα μετέχει και η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη, Αντζέλικα Σιντόροβα με 4.85 μέτρα.

Στον τελικό της της σφυροβολίας (19.45) θα συμμετάσχει για 2η συνεχή φορά ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος θα επιδιώξει μετά την 4η θέση στο Άμστερνταμ να ανεβεί αυτή τη φορά στο βάθρο των νικητών.

Ο 22χρονος Έλληνας αθλητής κατετάγη 5ος στο σύνολο των δύο προκριματικών γκρουπ της Δευτέρας με καλύτερη βολή (την 2η) στα 75.61μ (Α΄ γκρουπ), ενώ είχε ακόμη βολές στα 73.72μ και 72.87μ. Με την κορυφαία επίδοση των προκριματικών προκρίθηκε ο κάτοχος του τίτλου Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία), που έκανε 77.86μ και φυσικά είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στον τελικό της σφαιροβολίας ανδρών (21.33) θα πάρει μέρος ο Νικόλας Σκαρβέλης για δεύτερη συνεχή φορά στην καριέρα του. Με 20.24μ στην τρίτη προσπάθειά του σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση και κατετάγη 6ος στο σύνολο των δύο γκρουπ. Κορυφαίος στα προκριματικά ήταν ο Γερμανός κάτοχος του τίτλου Ντάβιντ Στορλ, ο οποίος στη μία και μοναδική βολή του έστειλε τη σφαίρα στα 20.63μ (το όριο ήταν 20.40μ).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντρέ Σίλβα: Ποιος ήταν ο αδελφός του Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε μαζί του στη μοιραία Lamborghini

Αθλητισμός / Αντρέ Σίλβα: Ποιος ήταν ο αδελφός του Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε μαζί του στη μοιραία Lamborghini

Ο 25χρονος επιθετικός της Πέναφιελ, Αντρέ Σίλβα, βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον αδελφό του, Ντιόγκο Ζότα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες στην επαρχία Αμόρα της Ισπανίας
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM
Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2027

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του - Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Αθλητισμός / Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Στενός φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λάτρης του μπάσκετ και με βλέψεις για το ΝΒΑ, ο Σιάο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όραμα και επενδυτικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM