ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Euro 2004: 19 χρόνια μετά τον θρίαμβο, reunion των παικτών με θέα την Ακρόπολη

Euro 2004: Ύστερα από 19 χρόνια και πάλι μαζί οι «θρύλοι» της εθνικής ομάδας Facebook Twitter
Φωτ.: Nikopolidis Antonis / Facebook
0

Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 όταν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου υπό τις «οδηγίες» του Ότο Ρεχάγκελ κατέκτησε το Euro κάνοντας εκατομμύρια Έλληνες να βγουν στους δρόμους.

Πέρασαν 19 χρόνια από τον τελικό, κατά τον οποίο το γκολ του Άγγελου Χαριστέα απέναντι στην Πορτογαλία χάρισε τη νίκη στην Εθνική ομάδα. Μνήμες σαν αυτή από την κατάκτηση του Euro 2004 ξύπνησαν χθες το βράδυ κατά τη συνάντηση των ποδοσφαιριστών. Μία συνάντηση που έλαβε χώρα σε κεντρικό σημείο με θέα την Ακρόπολη.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ανέβασε στα social media μια φωτογραφία των «θρυλικών» γράφοντας: «Reunion με θέα την Ακρόπολη και συντροφιά το κύπελλο!».

Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται: Καφές, Χαλκιάς, Κατσουράνης, Τσιάρτας (όρθιοι) και Καραγκούνης, Νικολαΐδης (καθιστοί) - Παπαδόπουλος, Λάκης, Φύσσας, Μπασινάς (όρθιοι) και Γκούμας, Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκαγκάτσης (τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, καθιστοί).

Euro 2004: Ο μεγάλος άθλος

Στις 4 Ιουλίου 2004 η Ελλάδα σημείωσε έναν ιδιαίτερα μεγάλο άθλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Εθνική ομάδα με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ κέρδισε το Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος. Η Ελλάδα κέρδισε στην πρεμιέρα αλλά και στον τελικό την «οικοδέσποινα» Πορτογαλία και έφτασε στην κορυφή στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Οι ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή ήταν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκος Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Προπονητής ήταν ο Γερμανός Ότο Ρεχάγκελ με συνεργάτη τον Γιάννη Τοπαλίδη.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ