Ερίκ Καντονά: Ο θρύλος της Manchester United εγκαινίασε αθλητική έκθεση τέχνης - «Για όσους αγωνίστηκαν κατά των ανισοτήτων»

Ερίκ Καντονά: Ο θρύλος της Manchester United εγκαινίασε αθλητική έκθεση τέχνης - «Για όσους αγωνίστηκαν κατά των ανισοτήτων» Facebook Twitter
Ο Ερίκ Καντονά μεταξύ του πρώην προπονητή, Άλεξ Φέργκιουσον και του καλλιτέχνη, Μάικλ Μπράουν - Φωτ.: NATHAN CHANDLER
0

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά εγκαινίασε έκθεση με πρωταγωνιστές ήρωες τού παγκόσμιου αθλητισμού και την επίδρασή τους στην κοινωνία. 

Ο πρώην σταρ του ποδοσφαίρου βοήθησε στην επιμέλεια τής έκθεσης που φιλοξενεί έργα του Μάικλ Μπράουν, μεταξύ άλλων τον Ντιέγο Μαραντόνα, τον Μοχάμεντ Άλι και τον Τζέσε Τζόουνς. 

Όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης, ήθελε να αναδείξει «αυτούς που αγωνίστηκαν κατά των ανισοτήτων στον κόσμο». 

Ο Καντονά από την πλευρά του ανέφερε πως δική του ελπίδα ήταν η έκθεση να προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιδιών. 

Ο 56χρονος δήλωσε πως τα έργα τέχνης με θέμα τον αθλητισμό στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου του Μάντσεστερ θα εισαγάγουν τους νέους σε ευρύτερα θέματα που αφορούν όλη την κοινωνία. 

Ερίκ Καντονά: Ο θρύλος της Manchester United εγκαινίασε αθλητική έκθεση τέχνης - «Για όσους αγωνίστηκαν κατά των ανισοτήτων» Facebook Twitter
Ο Μπράουν αποτύπωσε στον καμβά τον Καντονά σαν άλλον αυτοκράτορα, ενώ στα πόδια του κάθεται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, συμπαίκτης του στην Μάντσεστερ - Φωτ.: NATHAN CHANDLER

«Τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα, όμως ίσως τα παιδιά μάς βοηθήσουν στο μέλλον, οπότε είναι σημαντικό να έρθουν παιδιά» ανέφερε. 

«Στους καιρούς μας, ενώ ο πλανήτης και το κλίμα βρίσκονται σε κίνδυνο, πρέπει να επαγρυπνούμε κάθε λεπτό. Φαίνεται πως τα χρήματα μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα. Όμως, αυτό δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό, αλλά τα πάντα» σημείωσε ο Καντονά. 

Ερίκ Καντονά: Ο θρύλος της Manchester United εγκαινίασε αθλητική έκθεση τέχνης - «Για όσους αγωνίστηκαν κατά των ανισοτήτων» Facebook Twitter
Το πορτρέτο του θρυλικού πυγμάχου Μοχάμεντ Άλι τιτλοφορείται «Ελευθερία χωρίς Στέμμα» - Φωτ.: MICHAEL BROWNE

Ο πρώην ποδοσφαιριστής που ήταν από εκείνους που στηλίτευσαν τις συνθήκες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, καλώντας μάλιστα και σε μποϊκοτάζ του, ανέφερε πως ο ίδιος ένιωσε πως η εμπορευματοποίηση του παιχνιδιού τον έκανε να θέλει «να υποστηρίξει μια ομάδα στη δεύτερη κατηγορία». 

Ερίκ Καντονά: Ο θρύλος της Manchester United εγκαινίασε αθλητική έκθεση τέχνης - «Για όσους αγωνίστηκαν κατά των ανισοτήτων» Facebook Twitter
Νεοκλασικό σε κάποιες περιπτώσεις το στυλ τού Μπράουν - Φωτ.: NATHAN CHANDLER

«Ασφαλώς και έχω τις απόψεις μου, αλλά τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να κάνω μια έκθεση όπως αυτή» τόνισε ο πρώην άσσος μεταξύ άλλων της Λιντς Γιουνάιτεντ και της Μαρσέιγ, ο οποίος πάντως διακήρυξε πως «λατρεύω την ατμόσφαιρα του ποδοσφαίρου, λατρεύω το πνεύμα του ποδοσφαίρου».

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM