Ενές Καντέρ: «Σιχαμερός ο Ερντογάν, θα τον έφτυνα - Φοβάμαι για τη ζωή μου μετά την επικήρυξη»

Ενές Καντέρ: «Σιχαμερός ο Ερντογάν, θα τον έφτυνα - Φοβάμαι για τη ζωή μου μετά την επικήρυξη» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για το κλίμα φόβου στο οποίο ζει από τη στιγμή τής επικήρυξής του από το τουρκικό κράτος, αλλά και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο χαρακτηρίζει «αηδιαστικό» και «δικτάτορα», μιλά στο δελτίο του Alpha ο Ενές Καντέρ

«Ούτε που θα μιλούσα (στον Ερντογάν). Διότι είναι ένας σιχαμερός άνθρωπος, ένας βάναυσος δικτάτορας, κι αυτό το γνωρίζουν όλοι στον κόσμο, και συνεπώς δεν αξίζει να του αφιερώσω ούτε μια στιγμή από το χρόνο μου. Δε θα χαραμίσω ούτε μια ανάσα μου για να του μιλήσω» ανέφερε στον Alpha, προσθέτοντας: «Αν μπορούσα να καθίσω και να κάνω μια συζήτηση με τον Ερντογάν, το πρώτο που θα έκανα, θα ήταν να τον φτύσω κατάμουτρα». 

Καθώς ο Τούρκος πρόεδρος  και η κυβέρνηση έβαλε μάλιστα αμοιβή 10 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών -ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 32.000 δολάρια- για όποιον βρει τον Καντέρ, ο 30χρονος NBAερ εκφράζει φόβους για τη ζωή του που, όπως ανέφερε, απειλείται από τη μαφία, αλλά και από επαγγελματίες εκτελεστές

«Μόλις πληροφορήθηκα αυτήν την είδηση, όσο πιο γρήγορα γινόταν, αγόρασα εισιτήριο και ήρθα στην Αμερική γιατί κατάλαβα πως αυτό δεν είναι μια απλή απειλή. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση με επικηρύσσει και τώρα όλοι οι άνθρωποι της μαφίας, όλοι οι επαγγελματίες εκτελεστές, όλοι οι πληρωμένοι δολοφόνοι θα με κυνηγήσουν» σημειώνει και προσθέτει πως «αυτή τη στιγμή στην Αμερική με προστατεύει το FBI 24 ώρες το 24ωρο». 

«Λαμβάνω μεγάλη υποστήριξη από Τούρκους που ζουν εκτός Τουρκίας. Διότι αν κάποιος βρίσκεται στην Τουρκία και μου στείλει οποιοδήποτε μήνυμα, αν μου τηλεφωνήσει, μου στείλει ένα tweet συμπαράστασης, την επόμενη ημέρα θα είναι στη φυλακή. Ακόμα κι η οικογένειά μου φοβάται να επικοινωνήσει μαζί μου, διότι γνωρίζουν πως, αν την οποιαδήποτε στιγμή μού τηλεφωνήσουν, την επόμενη μέρα θα βρεθούν στη φυλακή». 

Ο ίδιος, μιλώντας για τη στάση της Τουρκίας προς Ελλάδα και Κύπρο, σημείωσε πως οι ξένοι ηγέτες πρέπει να επέμβουν. 

«Ο Ερντογάν απειλή την Ελλάδα, απειλεί την Κύπρο, απειλεί τόσες χώρες γύρω από την Τουρκία. Εξαιτίας του, η Τουρκία γίνεται ένα τρομοκρατικό κράτος. Το ΝΑΤΟ, οι παγκόσμιοι ηγέτες, οι ηγέτες της Δύσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενωθούν και να πουν: «Ως εδώ και μη παρέκει. Πρέπει να σταματήσουμε τον Ερντογάν». 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM