Εμιλιάνο Σάλα: Νέα στοιχεία για το θάνατό του - Είχε υποστεί δηλητηρίαση πριν την πτώση του αεροσκάφους

Εμιλιάνο Σάλα: Νέα στοιχεία για το θάνατό του - Είχε υποστεί δηλητηρίαση πριν την πτώση του αεροσκάφους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Νέα στοιχεία για το θάνατο του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Οι αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν στη σορό τού ποδοσφαιριστή, έδειξαν πως είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του από τα υψηλά τοξικά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, πριν τη συντριβή του αεροσκάφους που τον μετέφερε. 


Όπως ανέφερε ο παθολoγοανατόμος δρ. Μπαζίλ Περντού, ο Σάλα πέθανε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος που προκλήθηκαν από την πτώση τού αεροσκάφους. Όμως, πριν από το θάνατό του, είχε χάσει τις αισθήσεις του από δηλητηρίαση και τη στιγμή του δυστυχήματος βρισκόταν σε κατάσταση «βαθιάς αναισθησίας», εξηγεί ο Περντού. 

Όπως ανέφερε, οι τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος τού Σάλα έδειξαν κορεσμό διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα του σε ποσοστό 58%, το οποίο χαρακτήρισε ως «σοβαρή δηλητηρίαση» και απέδωσε πιθανώς σε δυσλειτουργία των συστημάτων του αεροσκάφους.


Ο δρ. Περντού ανέφερε πως το ένα από τα δύο δείγματα αίματος ελήφθησαν από τη λαγονομηριαία φλέβα και το δεύτερο από τον κορμό του. Το πρώτο δείγμα εστάλη για εξέταση διοξειδίου του άνθρακα και το δεύτερο χρησιμοποιήθηκε για την ταυτοποίησή του μέσω τεστ DNA. 

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος βρισκόταν σε ιδιωτικό αεροπλάνο με προορισμό το Κάρντιφ, το οποίο κατέπεσε στη Μάγχη, στις 21 Ιανουαρίου 2019. Το πτώμα τού πιλότου δεν βρέθηκε ποτέ. Ο Αργεντίνος επιθετικός είχε μόλις κάνει μεταγραφή 15 εκατ. λιρών από το γαλλικό πρωτάθλημα στην Κάρντιφ. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ