Εμα Ραντουκάνου: Η 18χρονη Βρετανίδα κατέκτησε το US Open - Με αδιανόητα ρεκόρ

Εμα Ραντουκάνου: Η 18χρονη Βρετανίδα κατέκτησε το US Open - Με αδιανόητα ρεκόρ Facebook Twitter
Θριαμβεύτρια του US Open αναδείχτηκε η 18χρονη Έμα Ραντουκάνου μετά τη νίκη της επί της 19χρονης Φερνάντες - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου επικρατώντας με 2-0 σετ στον τελικό της 19χρονης Λέιλα Φερνάντεζ ολοκλήρωσε το μαγικό ταξίδι της στο US Open το φαινόμενο Έμα Ραντουκάνου

Η Βρετανίδα δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στον τελικό των teenagers απέναντι στην Καναδή αντίπαλό της και με 6-4, 6-3 κατάφερε να πάρει τον τίτλο στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν χωρίς, μάλιστα, να χάσει σετ.

Έγινε, έτσι, η πρώτη τενίστρια που, αν και ξεκίνησε την προσπάθειά της από τους προκριματικούς, πέτυχε αυτό που έμοιαζε με θαύμα, να κάνει δικό της το Major τρόπαιο.

Μετά τον πόντο που της χάρισε τον πρώτο Major τίτλο στην καριέρα της, έπεσε στο έδαφος ανήμπορη να πιστέψει αυτό που είχε επιτύχει!

Εμα Ραντουκάνου: Η 18χρονη Βρετανίδα κατέκτησε το US Open - Με αδιανόητα ρεκόρ Facebook Twitter
Στο κορτ έπεσε μετά το νικητήριο πόντο, ανήμπορη να πιστέψει αυτό που είχε επιτύχει - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Παράλληλα, από τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε η πρώτη Βρετανίδα από το 1977 και την Βιρτζίνια Γουέιντ, που κατακτά έναν Grand Slam τίτλο.

Το κατόρθωμά της, που σαφώς και δεν περίμενε ούτε η ίδια, θα την «εκτοξεύσει» στην παγκόσμια κατάταξη και συγκεκριμένα θα την ανεβάσει 127 θέσεις στην WTA από την Δευτέρα (13/09), όταν θα ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα.

Εμα Ραντουκάνου: Η 18χρονη Βρετανίδα κατέκτησε το US Open - Με αδιανόητα ρεκόρ Facebook Twitter
Η Βρετανίδα δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στον τελικό των teenagers απέναντι στην Καναδή αντίπαλό της - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Από το νο 31 του προκριματικού ταμπλό στις 25 Αυγούστου, η Ραντουκάνου πέρασε όποια εμπόδια βρήκε μπροστά της. Δέκα νίκες και 20-0 κερδισμένα σετ (!) ήταν κάτι που αν το συζητούσε κάποιος πριν την έναρξη του τουρνουά θα τον περνούσαν σίγουρα για τρελό!

Κι όμως, η 18χρονη έκανε το θαύμα κι από το νο 150 της παγκόσμιας κατάταξης από αύριο (13/09) θα βρίσκεται στο νο 23! Πανάξια πήρε τον τίτλο, τη στιγμή που σε όλα τα ματς που κέρδισε στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των άλλων και αυτό με την Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό, δεν βρέθηκε τενίστρια για να τις αποσπάσει περισσότερα από τέσσερα games σε κάποιο σετ!

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM