ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εκτός EURO 2024 η Ελλάδα, έχασε με 4-2 στα πέναλτι από τη Γεωργία

Εκτός EURO 2024 η Ελλάδα, έχασε με 4-2 στα πέναλτι από τη Γεωργία Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Εκτός της τελικής φάσης του EURO 2024 έμεινε τελικά η Εθνική Ελλάδος, καθώς αποκλείστηκε με ήττα 4-2 στα πέναλτι από τη Γεωργία. 

Ο τελικός πρόκρισης Γεωργία - Ελλάδα κρίθηκε τελικά στη φάση των πέναλτι, όπου η Ελλάδα ηττήθηκε με 4-2 από τη Γεωργία, ενώ νωρίτερα η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση είχαν ολοκληρωθεί με σκορ 0-0

Αναλυτικά, στη φάση των πέναλτι, ευστόχησε στο πρώτο ο Κοτσορασβίλι, ενώ αστόχησε ο Μπακασέτας, καθώς ο Γεωργιανός τερμαροφύλακας Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το σουτ του. Στο δεύτερο πέναλτι, ευστόχησαν οι Νταβιτασβίλι και Μασούρας, ενώ στο τρίτο αστόχησε ο Γεωργιανός Μικαουτάτζε στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Το πέναλτι του Μπουχαλάκη έφερε το σκορ στο 2-2. Ακολούθως, σκόραρε ο Ντβάλι για τη Γεωργία ενώ για την Ελλάδα, ο Γιακουμάκης έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέλος, ο Κβεκβετσκίρι ευστόχησε και σημείωσε το τελικό 4-2, στέλνοντας τη Γεωργία στα τελικά του EURO2024.

Μετά τη λήξη του αγώνα, το κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας ήταν βαρύ, καθώς επικρατούσε απογοήτευση για την ευκαιρία που χάθηκε.

Η τελική φάση του EURO 2024 θα διεξεχθεί στη Γερμανία, από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. Αναλυτικά, οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση: Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Αυστρία, Αγγλία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αλβανία, Δανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Ιταλία, Τσεχία, Κροατία, Γεωργία, ενώ οι δύο τελευταίες θα προκύψουν από τους νικητές στα ματς Ουαλία - Πολωνία (0-0 στο 22') και Ουκρανία - Ισλανδία (0-0 στο 25').

Πώς εξελίχθηκε ο αγώνας Γεωργία - Ελλάδα για την πρόκριση στο EURO 2024

Στο τέλος του β' ημιχρόνου Γεωργία - Ελλάδα για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024, η εθνική μας ομάδα είχε μερικές καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να κατορθώσει να σκοράρει. Στο 100ό λεπτό της παράτασης, μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Γεωργίας, ενώ στο 102' της αναμέτρησης, σουτ του Μαυροπάνου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Το δοκάρι του Μαυροπάνου στο 102' της παράτασης: 

Η σπουδαία απόκρουση του Βλαχοπάνου στο 105':

Επεισοδιακά, είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα το α' ημίχρονο του αγώνα Γεωργία - Ελλάδα, του τελικού των προκριματικών για την πρόκριση στην αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Γιώργος Τζαβέλλας. Στο τέλος του α' ημιχρόνου του αγώνα Γεωργία - Ελλάδα, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των πάγκων των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρης να δείξει κόκκινη κάρτα στον Γιώργο Τζαβέλλα που είναι εκτος αποστολής και στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Γεωργίας, Λόρια.

Η πρώτη σημαντική φάση στον αγώνα έγινε μόλις στο 8ο λεπτό από την Εθνική μας ομάδα, όταν ο Χατζηδιάκος πραγματοποίησε εξαιρετική βαθιά μπαλιά «ψάχνοντας» τον Ιωαννίδη, Ο Ντβάλι όμως πρόλαβε να επέμβει διώχνοντας σε κόρνερ, κάνοντας τάκλιν πριν τον φορ του Παναθηναϊκού.

 
Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ