Εκτός Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Εκτός Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο ο Βλαντίμιρ Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ολιγάρχης Αρκάντι Ρότενμπεργκ απομακρύνθηκαν από όλες τις θέσεις στη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο (IJF), ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 


Η απόφαση, που ανακοινώθηκε σήμερα, διαδέχεται εκείνη τής αναστολής μετά εκείνη της αφαίρεσης από τον Πούτιν τον τίτλο του επίτιμμου προέδρου της IJF, την περασμένη εβδομάδα.

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο ανακοινώνει ότι ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και ο κ. Αρκάντι Ρότενμπεργκ απομακρύνθηκαν από όλες τις θέσεις που κατείχαν στη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο», ανέφερε.

Από τον Πούτιν αφαιρέθηκε επίσης η τιμητική μαύρη ζώνη του Ταεκβοντό που του απονεμήθηκε το 2013 από την παγκόσμια ομοσπονδία Ταεκβοντό και το παράσημο της FINA, που του απονεμήθηκε το 2014 από τον παγκόσμιο οργανισμό κολύμβησης.


Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αρκάντι Ρότενμποεργκ ήταν στην Εκτελεστική Επιτροπή της IJF ως διευθυντής ανάπτυξης από το 2013.

 
Η IJF ακύρωσε επίσης μια διοργάνωση Grand Slam στις 20-22 Μαΐου στο Καζάν της Ρωσίας. 

Με πληροφορίες από CNN
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ