ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εκτός Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Εκτός Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο ο Βλαντίμιρ Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ολιγάρχης Αρκάντι Ρότενμπεργκ απομακρύνθηκαν από όλες τις θέσεις στη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο (IJF), ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 


Η απόφαση, που ανακοινώθηκε σήμερα, διαδέχεται εκείνη τής αναστολής μετά εκείνη της αφαίρεσης από τον Πούτιν τον τίτλο του επίτιμμου προέδρου της IJF, την περασμένη εβδομάδα.

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο ανακοινώνει ότι ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και ο κ. Αρκάντι Ρότενμπεργκ απομακρύνθηκαν από όλες τις θέσεις που κατείχαν στη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο», ανέφερε.

Από τον Πούτιν αφαιρέθηκε επίσης η τιμητική μαύρη ζώνη του Ταεκβοντό που του απονεμήθηκε το 2013 από την παγκόσμια ομοσπονδία Ταεκβοντό και το παράσημο της FINA, που του απονεμήθηκε το 2014 από τον παγκόσμιο οργανισμό κολύμβησης.


Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αρκάντι Ρότενμποεργκ ήταν στην Εκτελεστική Επιτροπή της IJF ως διευθυντής ανάπτυξης από το 2013.

 
Η IJF ακύρωσε επίσης μια διοργάνωση Grand Slam στις 20-22 Μαΐου στο Καζάν της Ρωσίας. 

Με πληροφορίες από CNN
 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ