Εκουαδόρ: Δολοφονήθηκε σπρίντερ, «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής

Εκουαδόρ: Δολοφονήθηκε σπρίντερ, «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Εκουαδόρ η δολοφονία του κορυφαίου σπρίντερ της χώρας, Άλεξ Κινονιέθ. 

Ο 32χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στην πόλη Γκουαγιακίλ. Στο ίδιο συμβάν σκοτώθηκε και ένας φίλος του, ο Χοχάιρο Αρκάγια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. 

Η έρευνα για το τραγικό περιστατικό είναι σε εξέλιξη, ενώ αυτό συνέβη λίγα 24ωρα μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στο Εκουαδόρ, για την αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας. 

Το υπουργείο Αθλητισμού με θλίψη αποχαιρέτισε τον «κορυφαίο σπρίντερ όλων των εποχών» για το Εκουαδόρ. Ο Άλεξ Κινονιέθ έγινε ήρωας για τη χώρα του όταν έτρεξε στον τελικό των 200 μ. στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012, στο Λονδίνο, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση. 

Η μεγαλύτερη επιτυχία του όμως ήρθε το 2019, όταν αναδείχθηκε «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανούς αγώνες. 

Ο Κινονιέθ είχε πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, αλλά λίγο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης τέθηκε σε αναστολή, για παρατυπίες σε ό,τι αφορά τη δήλωση των πληροφοριών που πρέπει να δίνουν οι αθλητές, προκειμένου να γίνονται οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι ντόπινγκ. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ