«Είσαι ηλίθιος;»- Ξέσπασμα του Μεντβέντεφ στον διαιτητή, διαμαρτύρονταν για τον Τσιτσιπά

«Είσαι ηλίθιος;»- Ξέσπασμα του Μεντβέντεφ στον διαιτητή, διαμαρτύρονταν για τον Τσιτσιπά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η απίστευτη «έκρηξη» του Ντανίλ Μεντβέντεφ σημάδεψε τον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν, στον οποίο τελικά ο Ρώσος νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό. 

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα ότι ο Τσιτσιπάς δεχόταν προπονητικές οδηγίες από τον πατέρα του, Απόστολο και ξέσπασε κατά του διαιτητή, με απίστευτες εκφράσεις. 

«Είσαι ηλίθιος; Ο πατέρας του μπορεί να του μιλάει σε κάθε πόντο;», είπε σε έντονο ύφος ο Μεντβέντεφ στον διαιτητή, στο δεύτερο σετ. «Ο πατέρας του μπορεί να του μιλάει σε κάθε πόντο!», άρχισε να φωνάζει επανειλημμένα ο Ρώσος. 

«Απάντησε την ερώτησή μου. Θεέ μου είσαι τόσο κακός. Πώς μπορείς να είσαι τόσο κακός σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ; Κοίταξε με, σου μιλάω!», συνέχισε να ουρλιάζει ο Μεντβέντεφ, ζητώντας από τον διαιτητή να δώσει προειδοποίηση στον Τσιτσιπά υποστηρίζοντας ότι δεχόταν προπονητικές οδηγίες, κάτι που απαγορεύεται να γίνεται στο τένις. 

Αργότερα στο ματς ο Μεντβέντεφ διαμαρτυρήθηκε ξανά. «Καταλαβαίνεις ελληνικά; Την επόμενη φορά πρέπει να δώσεις παραβίαση γιατί μιλάει ελληνικά. Αν δεν το κάνεις, είσαι, πώς να το πω, γατάκι», είπε στον διαιτητή. 

Οι διαμαρτυρίες του φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα, καθώς στη συνέχεια η ελληνικής καταγωγής διαιτητής Εύα Ασδεράκη- Μουρ στάθηκε πίσω από το σημείο όπου κάθονταν το τιμ του Τσιτσιπά, σε μία προφανή προσπάθεια να παρακολουθεί αν δέχεται οδηγίες, σημειώνει το αυστραλιανό 7news. Αργότερα, στο τέταρτο σετ, πράγματι ο Έλληνας τενίστας δέχθηκε προειδοποίηση. 

Μετά τη νίκη, ο Μεντβέντεφ φάνηκε να ζητά συγγνώμη από τον διαιτητή. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, στις πρώτες του δηλώσεις στο κορτ, είπε πως τα έντονα συναισθήματα δεν τον βοηθούν. 

«Πολλές φορές χάνω ένα ματς εξαιτίας αυτού. Χάνεις τη συγκέντρωση, ενέργεια… Μόλις το έκανα, σκέφτηκα “ήταν ένα μεγάλο λάθος”. Αλλά χαίρομαι που κατάφερα να ξαναβρώ τη συγκέντρωσή μου στην αρχή του τρίτου σετ», δήλωσε ο Ρώσος. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ