ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Che Flores: Για πρώτη φορά τρανς και non binary άτομο διαιτητής στο NBA

Che Flores: Για πρώτη φορά τρανς και non binary άτομο διαιτητής στο NBA Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Coming out ως non binary και τρανς άτομο έκανε @ Che Flores, η πρώτη φορά που προχωρά σε τέτοια κίνηση διαιτητής του NBA. 

Πρόκειται για διαιτητή με μακρά εμπειρία που ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν στο NBA, έπειτα από 35 ματς στο ενεργητικό τ@@ στο περσινό πρωτάθλημα. 

«Ένα κομμάτι του εαυτού μου που μου έλειπε ήταν πως κανένας δεν ήξερε πώς προσδιορίζομαι», δήλωσε στο GQ, στη συνέντευξη με την οποία έκανε coming out. 

«Το να αναφέρονται σε εμένα με το λάθος φύλο πάντα ήταν ένα χτύπημα», τόνισε. «Μπορώ να προχωρήσω και να κάνω τη δουλειά μου πολύ πιο άνετα», συμπλήρωσε. 

Κάποια στελέχη του NBA γνώριζαν εδώ και αρκετούς μήνες πώς προσδιορίζεται @ Flores, ενώ πολλοί συνάδελφοί τ@@ το έμαθαν όταν το αποκάλυψε σε συναντήσεις διαιτητών που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, ενόψει της νέας σεζόν. 

Στις δηλώσεις που έκανε, εξήγησε ότι σκέφτεται τα queer παιδιά, που βλέπουν κάποιον που έχει βήμα, να μην το χρησιμοποιεί. «Δεν χρησιμοποιώ τη λίγκα για κάποιο πλεονέκτημα με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι απλά για να ξέρουν τα νέα παιδιά ότι μπορούμε να υπάρξουμε, μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι με κάθε διαφορετικό τρόπο», εξήγησε. 

Με πληροφορίες από AP 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ