Το κρατικό δίκτυο του Βελγίου έβαλε στον «πάγο» αθλητικογράφο λόγω των ομοφοβικών και μισογυνιστικών σχολίων του για τις παίκτριες της Εθνικής μπάσκετ


Ο Εντί Ντεμαρέ δέχτηκε επίπληξη από το VRT για τα σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια μιας μετάδοσης Facebook Live για την επιστροφή της ομάδας από τους Ολύμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

 

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, αποκάλεσε μία από τις αθλήτριες της Εθνικής «ανδροπρεπή» ενώ υποστήριξε πως όλες οι παίκτριες πλην μίας είναι γκέι. 


Τα σχόλιά του προκάλεσαν κατακραυγή στα social media με τον ίδιο να ζητά συγγνώμη με ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας πως ήταν ο υπερβολικός ενθουσιασμός του για την επιστροφή των κοριτσιών που πυροδότησε αυτά τα λόγια.

 


Το VRT έκτοτε τον απομάκρυνε από τις ζωντανές μεταδόσεις, τη στιγμή που η βελγική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αξιώνει την παραίτησή του και, στην περίπτωση άρνησης, την απόλυσή του από το VRT, εξετάζοντας περαιτέρω νομικά μέτρα. 


«Μπορώ για λίγο να μην ασχοληθώ; Ευχαριστώ» ανέφερε στο Twitter η Emma Meesseman, μια από τις αθλήτριες που έγινε στόχος του δημοσιογράφου. 


Ο σχολιαστής προσφέρθηκε να ζητήσει συγγνώμη και στην ομάδα, η οποία όμως αρνήθηκε. 


Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η Meesseman γράφει: «Δουλέψαμε χρόνια για αυτή τη στιγμή, θυσιάσαμε τα πάντα και δώσαμε ό,τι είχαμε. Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα, αλλά προσδοκούσαμε περισσότερα. Γνωρίζουε πως οι υποστηρικτές μας είναι περήφανοι και τώρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε κι εμείς περήφανες για τον δρόμο που ταξιδέψαμε μαζί. Σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά νιώσαμε κενές όταν φτάσαμε στο Βέγλιο. Τα ασεβή και επώδυνα λόγια του κ. Ντεμαρέ ήταν ένα βαρύ πλήγμα που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αντέξουμε και θα παραμείνει στίγμα στο αποκορυφωμα της καριερας μας. Ευτυχώς, είμαστε ενωμένες μεταξύ μας και με τους υποστηρικτές μας. Αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα γιατί θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένες στην ισότητα. Μια νέα γενιά έρχεται με τις σωστές αξίες και με σεβασμό για τους άλλους». 

 

Με πληροφορίες από PinkNews