Βέλγιο: Οργή για τα ομοφοβικά σχόλια παρουσιαστή στις παίκτριες της Εθνικής μπάσκετ - «Ανδροπρεπείς και γκέι»

Βέλγιο: Οργή για τα ομοφοβικά σχόλια παρουσιαστή στις παίκτριες της Εθνικής μπάσκετ - «Ανδροπρεπείς και γκέι» Facebook Twitter
Κατακραυγή προκάλεσαν τα ομοφοβικά σχόλια παρουσιαστή κατά της εθνικής μπάσκετ γυναικών του Βελγίου - Πηγή φωτογραφίας: Aris Messinis - Pool/Getty Images
0

Το κρατικό δίκτυο του Βελγίου έβαλε στον «πάγο» αθλητικογράφο λόγω των ομοφοβικών και μισογυνιστικών σχολίων του για τις παίκτριες της Εθνικής μπάσκετ


Ο Εντί Ντεμαρέ δέχτηκε επίπληξη από το VRT για τα σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια μιας μετάδοσης Facebook Live για την επιστροφή της ομάδας από τους Ολύμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, αποκάλεσε μία από τις αθλήτριες της Εθνικής «ανδροπρεπή» ενώ υποστήριξε πως όλες οι παίκτριες πλην μίας είναι γκέι. 


Τα σχόλιά του προκάλεσαν κατακραυγή στα social media με τον ίδιο να ζητά συγγνώμη με ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας πως ήταν ο υπερβολικός ενθουσιασμός του για την επιστροφή των κοριτσιών που πυροδότησε αυτά τα λόγια.


Το VRT έκτοτε τον απομάκρυνε από τις ζωντανές μεταδόσεις, τη στιγμή που η βελγική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αξιώνει την παραίτησή του και, στην περίπτωση άρνησης, την απόλυσή του από το VRT, εξετάζοντας περαιτέρω νομικά μέτρα. 


«Μπορώ για λίγο να μην ασχοληθώ; Ευχαριστώ» ανέφερε στο Twitter η Emma Meesseman, μια από τις αθλήτριες που έγινε στόχος του δημοσιογράφου. 


Ο σχολιαστής προσφέρθηκε να ζητήσει συγγνώμη και στην ομάδα, η οποία όμως αρνήθηκε. 


Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η Meesseman γράφει: «Δουλέψαμε χρόνια για αυτή τη στιγμή, θυσιάσαμε τα πάντα και δώσαμε ό,τι είχαμε. Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα, αλλά προσδοκούσαμε περισσότερα. Γνωρίζουε πως οι υποστηρικτές μας είναι περήφανοι και τώρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε κι εμείς περήφανες για τον δρόμο που ταξιδέψαμε μαζί. Σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά νιώσαμε κενές όταν φτάσαμε στο Βέγλιο. Τα ασεβή και επώδυνα λόγια του κ. Ντεμαρέ ήταν ένα βαρύ πλήγμα που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αντέξουμε και θα παραμείνει στίγμα στο αποκορυφωμα της καριερας μας. Ευτυχώς, είμαστε ενωμένες μεταξύ μας και με τους υποστηρικτές μας. Αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα γιατί θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένες στην ισότητα. Μια νέα γενιά έρχεται με τις σωστές αξίες και με σεβασμό για τους άλλους». 

Με πληροφορίες από PinkNews
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ