«Ασημένια» η Εθνική Πόλο κορασίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

«Ασημένια» η Εθνική Πόλο κορασίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των κορασίδων, στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ16, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λάρισα.

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε πίσω στο σκορ με 4-0 απέναντι στην πολύ δυνατή Ουγγαρία και, παρότι πλησίασε κάποια στιγμή σε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ηττήθηκε με 10-6 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. 

Στο ξεκίνημα του ματς, η εθνική Ελλάδος έχασε δύο επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω και ένα πέναλτι στα πρώτα λεπτά. Η Ουγγαρία βρήκε από την πλευρά της λύσεις στην επίθεση και βρέθηκε να προηγείται 4-0 με δύο γκολ της Τίμπα, πριν η Καραμπέτσου «σπάσει το ρόδι» για την εθνική στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου. 

Βελτιώνοντας την άμυνά τους, οι παίκτριες του Γιώργου Τσόκα προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, «ροκάνισαν» τη διαφορά και πλησίασαν στο γκολ (6-5) με πέναλτι της Καραμπέτσου, στα μισά του τρίτου οκταλέπτου.

Οι Μαγυάρες όμως απάντησαν με τέρματα της Τίμπα και της Ζόε Λεντβάι και δημιούργησαν ξανά διαφορά ασφαλείας (8-5), με την Καραμπέτσου να μειώνει στην εκπνοή της περιόδου με μία εκπληκτική λόμπα από το κέντρο σχεδόν της πισίνας.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ουγγαρία μπήκε αποφασισμένη, έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις και με γκολ της Τίμπα με πέναλτι και της Ζόε Λεντβάι ουσιαστικά «καθάρισε» τον τελικό (10-6), μετατρέποντας τα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

«Ασημένια» η Εθνική Πόλο κορασίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 2-2, 2-0
Οι συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Τόρμα, Ζαντλάιτνερ, Λ. Κάρντος, Χόρβατ, Σότι 1, Ν. Λεντβάι 1, Γκούλιας-Ολντάλ, Χάιντου 2, Βάρο, Ντ. Κάρντος, Ζ. Λεντβάι 2, Τίμπα 4, Βάργκα
ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή

Στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, η Ισπανία επικράτησε εύκολα της Αυστραλίας με 11-5 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αξιοσημείωτη είναι η επιτυχία της Ιαπωνίας, που κατέλαβε την πέμπτη θέση νικώντας 15-12 την Ιταλία (κι ενώ στη διάρκεια του τουρνουά νίκησε επίσης τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, χώρες με πολύ μεγαλύτερη παράδοση στο πόλο).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόβλεψη L’ Équipe: «Κανένα χρυσό μετάλλιο» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Αθλητισμός / Πρόβλεψη L’ Équipe: «Κανένα χρυσό μετάλλιο» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Η πρόβλεψη έρχεται έναν χρόνο μετά τη συγκομιδή δύο μεταλλίων στο Μουντιάλ του 2023 – το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος και το χάλκινο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην
LIFO NEWSROOM
Καμπάνια Μάμντανι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Αθλητισμός / Καμπάνια Μαμντάνι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Στο Μουντιάλ του 2026,  η FIFA θα εφαρμόσει το σύστημα της «δυναμικής τιμολόγησης», μια μέθοδο κατά την οποία η τιμή των εισιτηρίων ανεβαίνει ή πέφτει ανάλογα με τη ζήτηση 
LIFO NEWSROOM
Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις με Τούρκους» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Αθλητισμός / Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Ο Αταμάν, σε δήλωσή του στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu, τόνισε τη μεγάλη σημασία του ημιτελικού και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις προς τη Ρίγα
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: ««Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Αθλητισμός / Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: «Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά του Eurobasket και ύψωσε ασπίδα για την «γαλανόλευκη» στο ποδόσφαιρο
LIFO NEWSROOM