Τρεις έλληνες μπασκετμπολίστες σε αγώνα του ΝΒΑ

Τρεις έλληνες μπασκετμπολίστες σε αγώνα του ΝΒΑ Facebook Twitter
5

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα αναμετρηθούν σήμερα το βράδυ με τους Μέμφις Γκρίζλις και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρίσκονται στο παρκέ τρεις Έλληνες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τη μεριά των Μπακς και ο Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης με τους Γκρίζλις. 

Ο Αντετοκούνμπο, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο ΝΒΑ σε κείμενό του στο προσωπικό του blog, δήλωσε "πολύ υπερήφανος" για την παρουσία τριών Ελλήνων σε έναν αγώνα του ΝΒΑ. "Στην Αμερική μπορεί να μην λέει και πολλά αυτή η αναμέτρηση όμως για το Ελληνικό μπάσκετ πιστεύω πως είναι κάτι πολύ σημαντικό" τόνισε ο Αντετοκούνμπο. Ο 19χρονος φόργουορντ δήλωσε ανυπόμονος να συναντήσει τους άλλους δύο Έλληνες παίκτες, οι οποίοι έχουν κάνει κάτι που θέλει και εκείνος να πραγματοποιήσει: "Φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών".

Διαβάστε τι έγραψε στο blog του ο Έλληνας μπασκετμπολίστας:

"Γεια χαρά σε όλους,

Όσοι παρακολουθείτε στενά το ΝΒΑ στην Ελλάδα και ξέρω πως είστε πολλοί, τότε γνωρίζετε πως το επόμενο παιχνίδι για εμάς θα είναι εναντίον των Grizzlies. Στην Αμερική μπορεί να μην λέει και πολλά αυτή η αναμέτρηση όμως για το Ελληνικό μπάσκετ πιστεύω πως είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Για πρώτη φορά θα παίξω αντίπαλος με άλλους Ελληνες, τον Κώστα Κουφό και το Νικ Καλάθη και θεωρώ ότι θα είναι μία πολύ σημαντική βραδιά. Νομίζω ότι δεν έχει ξανασυμβεί να βρεθούν ταυτόχρονα στο παρκέ ως βασικοί, δύο Ελληνες παίκτες, εγώ και ο Κουφός.

Ανυπομονώ να τους γνωρίσω και από κοντά, πριν τον αγώνα, όταν θα βγω νωρίτερα για σουτάκια. Και οι δύο έχουν κάνει κάτι που θέλω κάποια στιγμή να πραγματοποιήσω κι εγώ, φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό για όλα τα Ελληνόπουλα που παίζουν μπάσκετ και ονειρεύονται κάποια στιγμή να φτάσουν μέχρι το ΝΒΑ. Η Ελλάδα αν και είναι μία από τις υπερδυνάμεις στο μπάσκετ, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να έχει σταθερή παρουσία στο ΝΒΑ, όπως συμβαίνει με άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Ισπανία, η Γαλλία, η Ρωσία και η Ιταλία.

Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τις συγκυρίες παρά με το ταλέντο του έλληνα μπασκετμπολίστα. Αλλωστε μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης είναι Ελληνες. Η παρουσία τριών Ελλήνων σε έναν αγώνα ΝΒΑ θα αποτελέσει κίνητρο για όλους όσους παίζουν μπάσκετ στην Ελλάδα και γι' αυτό είμαι πολύ υπερήφανος.

Οπως σας έγραψα και στο προηγούμενο μπλογκ μου, είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν κι άλλοι Ελληνες στο ΝΒΑ μέσα στα επόμενα χρόνια. Πάντως ο επόμενος Ελληνας θέλω να είναι ο αδερφός μου ο Θανάσης, που τώρα είναι στη D League και προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο!

Γενικώς μέχρι το τέλος του μήνα έχουμε πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα με τους Bucks, αφού μέσα σε 22 μέρες θα παίξουμε 11 αγώνες συνολικά, εκ των οποίων οι έξι θα είναι μακριά από το Μιλγουόκι.

Είναι πρωτοφανής ο ρυθμός των αγώνων για μένα, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζω να μαθαίνω κάθε μέρα όλο και καινούργια πράγματα γύρω από το ΝΒΑ, το μπάσκετ και την ζωή. Είμαι ευγνώμων γι' αυτό.

Θέλω για άλλη μία φορά να σας ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα που μου στέλνετε στο προφίλ μου στο Facebook και το Instagram. Διαβάζω όσα μπορώ".

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ