UEFA: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη - Τα 3 σχέδια για ολοκλήρωση της σεζόν

UEFA: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη - Τα 3 σχέδια για ολοκλήρωση της σεζόν Facebook Twitter
EPA
0

Η UEFA σκοπεύει να βρει λύση με τις εθνικές ομοσπονδίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τόσο οι εθνικές όσο και οι ηπειρωτικές διοργανώσεις της αγωνιστικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση που θα συγκληθεί σήμερα το μεσημέρι (1/4), σε τηλεδιάσκεψη με τους γενικούς γραμματείς των 55 ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν θα ανακοινώσει ότι η καταληκτική ημερομηνία για το φινάλε των εθνικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών Κυπέλλων θα μεταφερθεί στις 31 Ιουλίου και -σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera- θα παρουσιάσει τρία σχέδια.

Το πρώτο προβλέπει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων στα μέσα Μαΐου, μια κάπως αισιόδοξη προοπτική δεδομένης της ανάγκης οι ομάδες, που υπενθυμίζεται πως δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στις προπονήσεις, να ξεκινήσουν μια μίνι προετοιμασία πριν ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις.

Το δεύτερο σχέδιο θέτει το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου ως προθεσμία για την επανέναρξη, ενώ το τρίτο αποτελεί την τελευταία λύση, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ελπίζει να μην φθάσει, με εκκίνηση των διοργανώσεων ως τις 21 Ιουνίου.

Επομένως πρέπει να γίνει κατανοητό ποια θα μπορούσε να είναι η πιο βιώσιμη μεταξύ αυτών των προτάσεων. Μετά την τηλεδιάσκεψη με τις Ομοσπονδίες, έχει προγραμματιστεί μια νέα συνάντηση των δύο ομάδων εργασίας που έχει δημιουργήσει η UEFA, αυτής που μελετά το καλαντάρι κι εκείνης που αντιμετωπίζει την οικονομική ζημία της κρίσης.

«Σχέδιο Μάρσαλ» επεξεργάζεται η FIFA

Ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για να βοηθήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που τελεί υπό χρηματοπιστωτική κρίση μετά την έκρηξη, του κορωνοϊού, βρίσκεται υπό μελέτη από τη FIFA. Τις τελευταίες ημέρες, ένα ειδικό ταμείο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε σε άρθρο των New York Times. «Επιβεβαιώνουμε ότι η FIFA εργάζεται για τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στην ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αφού έχει κάνει μια συνολική αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχει αυτή η πανδημία στο ποδόσφαιρο», υπογραμμίζει από την πλευρά της η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

«Η ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού», ανέφερε εκπρόσωπος της FIFA στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM