Τόκιο 2020: Οι Ιάπωνες ζητούν από τις διεθνείς ομοσπονδίες συμμετοχή στο κόστος αναβολής

Τόκιο 2020: Οι Ιάπωνες ζητούν από τις διεθνείς ομοσπονδίες συμμετοχή στο κόστος αναβολής Facebook Twitter
«Αναπόφευκτο το πρόσθετο κόστος» των Ολυμπιακών, ανέφερε ο Γιοσίρο Μόρι - ΕΡΑ
1

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι ενημέρωσε τις διεθνείς ομοσπονδίες πως «η απόφαση για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό της αναβολής των Ολυμπιακών, θα είναι μία μεγάλη πρόκληση», σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την ιστοσελίδα ολυμπιακών νέων insidethegames.

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και οι Ιάπωνες διοργανωτές αποφάσισαν να αναβάλλουν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών κατά ένα χρόνο, εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού, απόφαση πρωτοφανής για την 124χρονη ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών.

Η Ιαπωνία έχει ήδη επενδύσει 12 δισεκατομμύρια για την προετοιμασία των Ολυμπιακών και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ προειδοποίησε πως το κόστος αυτό θα αυξηθεί περαιτέρω.

«Το επιπλέον κόστος που θα προκύψει από την αναβολή, είναι αναπόφευκτο» τόνισε ο Μόρι σε επιστολή του προς τις 33 διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η απόφαση για το ποιος θα επιβαρυνθεί με αυτές τις δαπάνες και πώς θα γίνει θα αποτελέσει μείζονα πρόκληση».

Ο Μόρι, πάντως, επεσήμανε ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το επόμενο έτος θα είναι η απόδειξη πως οι άνθρωποι «θριάμβευσαν στη μάχη με τον κορονοϊό».

Η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 έχει συστήσει ειδική ομάδα διευθέτησης των ζητημάτων που άπτονται της αναβολής των Ολυμπιακών - όπως την αξιολόγηση πιθανών ημερομηνιών διεξαγωγής και την προστασία των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που «πάγωσαν», αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν επ'αόριστον λόγω της παγκόσμιας κρίσης κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από το Reuters

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια