Αναβλήθηκαν τα γκραν πρι της Formula 1 σε Ολλανδία, Ισπανία και Μονακό με την διοργανώτρια αρχή να τοποθετεί την έναρξη της σεζόν «μετά τον Μάιο». 

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Formula 1 έκανε γνωστό ότι αναβάλλονται τα γκραν πρι σε Ολλανδία, Ισπανία, αλλά και το Μονακό. Η διοργανώτρια αρχή πήρε σήμερα (19/03) αυτή την απόφαση, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού. Με κοινή τους δήλωση η F1 και η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) αναφέρουν ότι περιμένουν να ξεκινήσει η σεζόν «μόνο όταν αυτό καταστεί ασφαλές, οπότε το πιθανότερο είναι μετά τον Μάιο».

 

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη αναβληθεί οι τέσσερις πρώτοι αγώνες του πρωταθλήματος σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ και Κίνα χωρίς να έχει ανακοινωθεί αν και πότε θα πραγματοποιηθούν αυτοί.

 

Μετατέθηκε το Ράλι του Λε Μαν «24 Ώρες»

 

Χθες γνωστοποιήθηκε ότι το θρυλικό Ράλι του Λε Μαν «24 Ώρες» μετατέθηκε χρονικά κι αντί για τις 13 και 14 Ιουνίου θα διεξαχθεί το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  «Ως αποτέλεσμα της εξέλιξης των θεμάτων υγείας που συνδέονται με τον κορονοϊό και τους τρέχοντες περιορισμούς στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, η "Automobile Club de l΄ Ouest" (ACO), διοργανωτής των "24 Ωρών" του Λε Μαν, σε συνεννόηση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA WEC και τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), αποφάσισε να αναβάλει την 88η διοργάνωση των "24 Ωρών" του Λε Μαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

«Η αναβολή του Λε Μαν οδηγεί σε επικαιροποίηση του ημερολογίου της FIA WEC, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα», πρόσθεσαν οι διοργανωτές.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ