ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βόλεί: Στους «16» της Ευρώπης η Εθνική Ελλάδος για έναν πόντο

Βόλεί: Στους «16» της Ευρώπης η Εθνική Ελλάδος για έναν πόντο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών, προκρίθηκε η εθνική Ελλάδος μετά τη νίκη της Ρουμανίας επί της Πορτογαλίας με 3-1.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισοβάθμισε στην τέταρτη θέση του ομίλου με Πορτογαλία και Ρουμανία, ωστόσο πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων. Τελικά κάποιες φορές γίνονται και θαύματα κι ένα τέτοιο παρακολουθήσαμε σήμερα στην Sud De France Arena, όπου η Ρουμανία κέρδισε με 3-1 την Πορτογαλία και για έναν πόντο η Ελλάδα προκρίθηκε στους «16» του Ευρωβόλεϊ.

Πριν την έναρξη του αγώνα η Εθνική ήξερε ότι χρειάζονταν μόνο νίκη της Ρουμανίας με 3-1 σετ και μάλιστα με διαφορές έως 5-6 πόντους στα σετ για να μπορέσει να κάνει μια απίστευτη ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο. Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με 1-0 σετ, οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν και ξεκίνησαν δυνατά το τρίτο με το σκορ στο 4-0 και 9-5, αλλά οι Ρουμάνοι παρόλο που γνώριζαν ότι δεν είχαν σχεδόν καμία ελπίδα (δεν είχαν καλό συντελεστή πόντων) γύρισαν με άνεση το σετ επικρατώντας με 18-25 κι αυτή η διαφορά ήταν πλέον που έκανε πιο πιθανή την πρόκριση της Εθνικής.

Η Πορτογαλία παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο κυνηγούσε συνεχώς το σκορ και προσπέρασε 17-16 με άσο του Μάρκο Φερέιρα, αλλά η Ρουμανία ξαναπήρε το προβάδισμα για να φτάσουμε στο 23-23. Ο προπονητής της Πορτογαλίας απέσυρε τον Μάρκο Φερέιρα από το σερβίς, ο Μπρούνο που μπήκε πέρασε απλά τη μπάλα με τον Ατσιομπανιτέι να κάνει το 24-23 και ο ίδιος παίκτης τελείωσε και την κόντρα μπάλα μετά από ένα απίθανο ράλι διαμορφώνοντας το τελικό 25-23 που έστειλε την Ελλάδα στους 16.

Ελλάδα, Ρουμανία και Πορτογαλία ισοβάθμισαν στην 4η θέση με ίδιο ρεκόρ (1 νίκη-5 ήττες), ίδια σετ (5-13), αλλά η διαφορά ήταν στους πόντους όπου η εθνική είχε 386 κερδισμένους, 432 χαμένους και συντελεστή 0.89354, οι Πορτογάλοι 386-433 και συντελεστή 0.8915 και οι Ρουμάνοι 372-439 (και συντελεστή 0.84).

Επόμενος προορισμός της Εθνικής η Λιουμπλιάνα, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 21/9 την ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο (λογικά είναι η Ρωσία).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΣΑΤ

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ