25 αθλητές του Μαραθωνίου μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό

25 αθλητές του Μαραθωνίου μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό Facebook Twitter
2

 

Στον Ευαγγελισμό στον οποίο υπήρχε εφημερία μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 25 δρομείς του Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς παρουσίασαν προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τουλάχιστον 25 δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο μεταφέρθηκαν στην εφημερία του «Ευαγγελισμού», με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν τη σημασία του προαθλητικού ελέγχου κυρίως για τους νέους - και όχι μόνον - αθλητές.

Σε  ανακοίνωση του ο καρδιολόγος και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ηλίας Σιώρας, υπογραμμίζει τη σημασία του προαθλητικού ελέγχου, κυρίως για τους νέους, και όχι μόνο, αθλητές.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τον οδοντιατρικό έλεγχο που είναι σχεδόν ανύπαρκτος, τον έλεγχο, της καρδιάς, της όρασης κτλ ενώ επισημαίνεται ότι «ειδικά η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες απαιτεί πιο συχνή εξέταση, ανά διετία ή τριετία ανάλογα με την ένταση του αθλήματος, ενώ για σχολικό αθλητισμό, είναι αρκετός ο έλεγχος κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

 «Οι παραπάνω εξετάσεις πρέπει, να παρέχονται δωρεάν στη νέα γενιά από ένα οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες σχολικής υγιεινής», όπου επισημαίνεται ότι με απλό έλεγχο μπορούν να διαγνωστούν απλές καρδιακές παθήσεις που είναι δυνάμει επικίνδυνες.

»Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων και των οικογενειών τους πληρώνει αδρά τον προαθλητικό έλεγχο, είναι και ο βασικότερος λόγος που έχουμε τραγικά συμβάντα σε σχολεία και γήπεδα», καταλήγει ο κ. Σιώρας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρονάλντο κατά Ζεσούς: «Αθέτησε τον λόγο του» — Ανοιχτή η επιστροφή στην εθνική Πορτογαλίας

Αθλητισμός / Ρονάλντο κατά Ζεσούς: «Αθέτησε τον λόγο του» - Ανοιχτή η επιστροφή στην εθνική Πορτογαλίας

Σε μια ασυνήθιστα εκτενή ανακοίνωση 1.740 λέξεων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τη ρήξη με τον Ζόρζε Ζεσούς, κατηγορώντας τον προπονητή της εθνικής Πορτογαλίας ότι αθέτησε δύο φορές τον λόγο του
THE LIFO TEAM
ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΝΤΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑ

Αθλητισμός / «Αυτή η φανέλα ήταν το όνειρό μου, τα έδωσα όλα» - Το συγκινητικό αντίο του Μέσι στην Εθνική Αργεντινής

«Σας ευχαριστώ που με αγαπήσατε τόσο πολύ» - Το βίντεο με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Λιονέλ Μέσι, λίγες ώρες πριν από τον τελευταίο αγώνα του με τη φανέλα της Αργεντινής
THE LIFO TEAM
ΚΛΟΠ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αθλητισμός / Κλοπ για ισοπαλία Γερμανίας με Ελλάδα: Θα ήθελα να την κερδίσω, δεν ανήκει πλέον στις μικρές ποδοσφαιρικά χώρες

Η Εθνική κράτησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τη Γερμανία χωρίς γκολ και απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό για την 4η αγωνιστική του Nations League
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Αθλητισμός / Στο στόχαστρο ο Μπέρναμ για τις επαφές με τους ιδιοκτήτες της Σίτι: «Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες» απαντά

Βουλευτής των Φιλελεύθερων ζητά από τον Πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα πλήρη λίστα με όλες τις συναντήσεις που είχε με τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ ευχάριστο που ο μαραθωνιος εχει τοσο πολυ κοσμο. Ισως περισσοτερο απο ποτε. Ο Μαραθωνιος ομως δεν ειναι μοδα. Θελει προπονηση και καλη φυσικη κατασταση. Δεν ειναι σελφι και χάπενινγκ...Δεν παμε γιατι πανε και οι άλλοι.Προπονηθειτε και μαθετε τα ορια σας.