Πόλο: Μεγάλη νίκη για την Εθνική επί των ΗΠΑ - Προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Πόλο: Μεγάλη νίκη για την Εθνική επί των ΗΠΑ - Προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Facebook Twitter
0

Μεγάλη νίκη επί των ΗΠΑ πέτυχε η εθνική ανδρών του πόλο σε αγώνα νοκάουτ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας. Έτσι η Εθνική προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. 

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την ελληνική ομάδα να επικρατεί με 11-9. Στο πρώτο οκτάλεπττο οι ΗΠΑ προηγήθηκαν με 3-4 ενώ το ημίχρονο έληξε 6-6. Ισόπαλη έληξε και η τρίτη περίοδος με 8-8.  Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Εθνική μας προηγήθηκε με 10-8 με γκολ του Γούνα και του Γενηδουνιά. Οι ΗΠΑ μείωσαν με τον Χάλοκ σε 10-9 αλλά ο Γενηδουνιάς διαμόρφωσε το 11-9 που ήταν και το τελικό σκορ. Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν ο Γενηδουνιάς με 4 γκολ.  

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το πρωί της Τρίτης την Ιταλία στον έναν από τούς τέσσερις προημιτελικούς της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως και η Εθνική Γυναικών έχει προκριθεί στην οκτάδα. 

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ 11-9

Οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-2, 3-1

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

ΗΠΑ (Ουντόβιτσιτς): Γουλφ, Χούπερ 2, Βάβιτς, Όμπερτ 1, Χάλοκ 2, Τσουπίντο 1, Ντάουμπ 2, Φάρμερ, Μπόουεν 1, Ραμίρεζ, Σμιθ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ