Το αρχαίο γνωμικό του Καίσαρα που δημοσίευσε ο Τσιτσιπάς:Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται

Το αρχαίο γνωμικό του Καίσαρα που δημοσίευσε ο Τσιτσιπάς:Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται Facebook Twitter
0

Με ένα ακόμη αρχαίο γνωμικό στο Twitter, όπως το συνηθίζει μετά από κάθε νίκη του, συνόδευσε την πρόκριση του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκούτ στον προημιτελικό του αυστραλιανού Open που διεξάγεται στη Μελβούρνη και πλέον βρίσκεται στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

«Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται», έγραψε στο Twitter ο Έλληνας πρωταθλητής που έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση της διοργάνωσης, μετά και την μεγαλειώδη νίκη του, την Κυριακή, με 3-1 σετ, απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ. 

Η φράση αυτή ανήκει στον Ρωμαίο αυτοκράτορα, Ιούλιο Καίσαρα και σημαίνει «από τη φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό νομίζει».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του αντιπάλου του με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6). Φυσικά είναι η πρώτη φορά που Έλληνας τενίστας πετυχαίνει την πρόκριση στους «4» ενός τουρνουά γκραν σλαμ.

Στις προηγούμενες νίκες του, ο 20χρονος είχε ανατρέξει σε γνωμικά του Σωκράτη και όχι μόνο:

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM