Θρίαμβος για τον Τσιτσιπά- Στους ημιτελικούς του Australian Open

Θρίαμβος για τον Τσιτσιπά- Στους ημιτελικούς του Australian Open Facebook Twitter
EPA
0

Νέα τεράστια επιτυχία για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Κέρδισε τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκούτ στον προημιτελικό του αυστραλιανού Open που διεξάγεται στη Μελβούρνη και πλέον βρίσκεται στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του αντιπάλου του με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6). Φυσικά είναι η πρώτη φορά που Έλληνας τενίστας πετυχαίνει την πρόκριση στους «4» ενός τουρνουά γκραν σλαμ. 

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά καθώς δέχτηκε μπρέικ από τον Μπαουτίστα- Αγκούτ ήδη από το πρώτο γκέιμ. Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε και αυτός το πρώτο δικό του μπρέικ στο 8ο γκειμ ισοφαρίζοντας σε 4-4 και πήρε το σετ με με νέο μπρέικ κάνοντας το 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός παίκτης έκανε μπρέικ σχετικά νωρίς, προηγούμενος με 2-1 και διατήρησε το προβάδισμα έως το τέλος του σετ, όπου επικράτησε με 6-4.

Όπως στο πρώτο σετ έτσι και στο τρίτο ο Τσιτσιπάς ανέτρεψε την κατάσταση. Βρέθηκε να χάνει με 4-2 έχοντας δεχτεί μπρέικ, όμως κατάφερε να πάρει 4 συνεχόμενα γκέιμ έως το τελικό 6-4. 

Στο τέταρτο σετ και οι δύο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους σε όλα τα γκειμ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος από την αρχή, προηγήθηκε με 3-0 και τελικά επικράτησε με 7-2.

«Νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα παραμύθι, ζω το όνειρο» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την πολύ μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς του Australian Open της Μελβούρνης

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός 2-0: Κυριαρχία χωρίς ουσία και αριθμητικό μειονέκτημα

Αθλητισμός / Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός 2-0: Κυριαρχία χωρίς ουσία και αριθμητικό μειονέκτημα για τους «Πράσινους»

Παρά την κυριαρχική του εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα με 2-0 από τη Ρέιντζερς στο "Ibrox", στον πρώτο αγώνα του β’ προκριματικού του Champions League. Η αποβολή του Βαγιαννίδη στο 57’ αποδείχθηκε καθοριστική.
LIFO NEWSROOM
Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Αθλητισμός / Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Η Τσεπνγκετίτς σημείωσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου τον Οκτώβριο του 2024 στο Μαραθώνιο του Σικάγο, τερματίζοντας σε 2 ώρες, 9 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ σχεδόν κατά δύο λεπτά
LIFO NEWSROOM