Μουντιάλ 2018: H Γαλλία στο θρόνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Μουντιάλ 2018: H Γαλλία στο θρόνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Facebook Twitter
1

Ήταν το απόλυτο φαβορί και το απέδειξε. Η Γαλλία κέρδισε την Κροατία με 4-2 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας και κατέκτησε το 2ο τρόπαιο της ιστορίας της, είκοσι χρόνια μετά το Μουντιάλ του 1998.

Ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς τελικούς όλων των εποχών. Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Γάλλους παρότι δεν ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Ένα φάουλ του Γκριεζμάν στο 19' έφερε το πρώτο γκολ. Ο Μάντζουκιτς πήρε την κεφαλιά και έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Η απάντηση των Κροατών δεν άργησε. Στο 29' λεπτό ο Ιβάν Πέρισιτς με ωραία ενέργεια και βολέ με το αριστερό ισοφάρισε για την ομάδα του. 

Λίγο αργότερα, όμως, ο πρώτος σκόρερ της «Χρβάτσκα» σε αυτή τη διοργάνωση έγινε μοιραίος καθώς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει τη βούλα του πέναλτι, αφού συμβουλεύτηκε το VAR. Στο 38' 0 Γκριεζμάν έκανε ψύχραιμα το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Κροάτες να προσπαθούν να επιτεθούν. Παρόλα αυτά, δύο στιγμές ολιγωρίας της κροατικής άμυνας έδωσαν την ευκαιρία σε Πογκμπά (59') και Εμπαπέ (65') να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 4-1. 

Ένα ολέθριο λάθος του Γιορίς στο 69' λεπτό έδωσε την ευκαιρία στους Κροάτες να μειώσουν με τον Μάντζουκιτς αλλά αυτό δεν έφτανε ώστε να αλλάξουν τα πράγματα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Γάλλους να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μουντιάλ 2018: H Γαλλία στο θρόνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Facebook Twitter
Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια