Ευρωπαϊκό Κύπελλο U17: Ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ξίφος μονομαχίας

Ευρωπαϊκό Κύπελλο U17: Ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ξίφος μονομαχίας Facebook Twitter
0

Δύο μετάλλια στο ξίφος μονομαχίας πανηγύρισε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κύπελλο U17 που διεξήχθη στην Άγκυρα της Τουρκίας με τον Αλέξανδρο Γκώγκο να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο και τον Φίλιππο Γκώγκο το χάλκινο.

Ο Αλέξανδρος Γκώγκος πέρασε από τον όμιλο με 5 νίκες και μία οριακή ήττα (5-4). Στο γύρο των «32» νίκησε με 15-12 τον Γκουμούς (Τουρκία). Στη φάση των «16» επικράτησε με 15-5 του Ανγκέλοφ (Βουλγαρία) και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Πέτρε (Ρουμανία) και επιβλήθηκε με 15-6, παίρνοντας την πρόκριση στην τελική οχτάδα. Για το μετάλλιο ο Αλέξανδρος αντιμετώπισε τον Ντίνκα (Ρουμανία) και μετά από έναν αγώνα για γερά νεύρα κέρδισε με 9-7. Στα ημιτελικά ο Αλέξανδρος αντιμετώπισε τον αδερφό του Φίλιππο και νίκησε με 15-13. Στον τελικό, όμως έχασε με 15-8 από τον Μπιγκέα (Ρουμανία) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Φίλιππος Γκόγκος σημείωσε μόνο νίκες στον όμιλο και έγινε το δεύτερο φαβορί της διοργάνωσης, βάση αποτελεσμάτων στον όμιλο. Στους «32» κέρδισε τον Μπουγκού (Ρουμανία) με 15-8. Στους «16» επικράτησε του Μπαϊντάρ (Τουρκία) με 15-7 και για τον αγώνα για την είσοδο στο τελικό ταμπλό των «8» νίκησε τον Εκενλέρ (Τουρκία) με 15-9. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Κιγιακάτζε (Γεωργία) και επικράτησε με 15-6, εξασφαλίζοντας το μετάλλιο. Στον ημιτελικό, όμως, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα έχασε με 15-13 από τον αδερφό του Αλέξανδρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM