Σε μάχη ψήφο με ψήφο μεταξύ Θοδωρή Ζαγοράκη και Γιώργου Αμυρά εξελίσσεται το κυνήγι της τελευταίας θέσης στην ευρωβουλή.

 

Με καταμετρημένο το 99,29% των εκλογικών τμημάτων και το 61,81% των σταυρών η Νέα Δημοκρατία εκλέγει οκτώ ευρωβουλευτές.

Το μεγάλο «ντέρμπι» που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτό μεταξύ δύο υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Γιώργου Αμυρά για την τελευταία όγδοη θέση.

 

Ζαγοράκης ή Αμυράς; - Μάχη ψήφο με ψήφο για τη θέση στην ευρωβουλή

 

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης προηγείται καθώς λαμβάνει 115.062 ψήφους και ο Γιώργος Αμυράς ο οποίος μέχρι πριν λίγες ώρες προηγούνταν, τώρα συγεντρώνει 114.543 ψήφους.

 

Ο πρώτος της Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει ποσοστό 33,12%, είναι ο Στυλιανός Κυμπουρόπουλος, με 371.019 ψήφους και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 310.933 ψήφους ενώ για την ώρα εκλέγονται, Μαρία Σπυράκη, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

 

Ζαγοράκης ή Αμυράς; - Μάχη ψήφο με ψήφο για τη θέση στην ευρωβουλή

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 23,77%, εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές. Πρώτος σε ψήφους είναι ο Δημήτρης Πάπαδημούλης (179.857) και ακολουθούν οι Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.