Ζαγοράκης ή Αμυράς; - Μάχη ψήφο με ψήφο για τη θέση στην ευρωβουλή

Ζαγοράκης ή Αμυράς; - Μάχη ψήφο με ψήφο για τη θέση στην ευρωβουλή Facebook Twitter
1

Σε μάχη ψήφο με ψήφο μεταξύ Θοδωρή Ζαγοράκη και Γιώργου Αμυρά εξελίσσεται το κυνήγι της τελευταίας θέσης στην ευρωβουλή.

Με καταμετρημένο το 99,29% των εκλογικών τμημάτων και το 61,81% των σταυρών η Νέα Δημοκρατία εκλέγει οκτώ ευρωβουλευτές.

Το μεγάλο «ντέρμπι» που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτό μεταξύ δύο υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Γιώργου Αμυρά για την τελευταία όγδοη θέση.

Ζαγοράκης ή Αμυράς; - Μάχη ψήφο με ψήφο για τη θέση στην ευρωβουλή Facebook Twitter

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης προηγείται καθώς λαμβάνει 115.062 ψήφους και ο Γιώργος Αμυράς ο οποίος μέχρι πριν λίγες ώρες προηγούνταν, τώρα συγεντρώνει 114.543 ψήφους.

Ο πρώτος της Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει ποσοστό 33,12%, είναι ο Στυλιανός Κυμπουρόπουλος, με 371.019 ψήφους και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 310.933 ψήφους ενώ για την ώρα εκλέγονται, Μαρία Σπυράκη, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ζαγοράκης ή Αμυράς; - Μάχη ψήφο με ψήφο για τη θέση στην ευρωβουλή Facebook Twitter

Στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 23,77%, εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές. Πρώτος σε ψήφους είναι ο Δημήτρης Πάπαδημούλης (179.857) και ακολουθούν οι Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γι'αυτό ακριβώς δεν συμφωνώ καθόλου με την καραμέλα των πολιτικών "αξίζουμε καλύτερα", με την οποία πιπιλάνε τ'αυτιά ενός ανεύθυνου και πολιτικά απαίδευτου λαού, που ποτέ δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του αλλά του φταίνει όλο οι άλλοι, ενώ εκείνος αξίζει καλύτερα. Όχι, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, δεν αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε αυτά που έχουμε, διότι έχουμε αυτά που ΕΜΕΙΣ ψηφίζουμε. Όταν ο "σοφός ελληνικός λαός" ψηφίζει τον όποιο Ζαγοράκη για την Ευρωβουλή πάνω από τον όποιο Αμυρά (δεν πρόκειται για ζήτημα προσωπικού γούστου, βάλτε κάτω τα βιογραφικά του καθενός για να δείτε ποιος έχει την εμπειρία, τις γνώσεις και τα προσόντα που απαιτεί ΑΥΤΗ η συγκεκριμένη δουλειά), τότε δε μας φταίει κανείς άλλος γι'αυτά που έχουμε. Βέβαια, το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι. Καθότι το Ζαγοράκη κάποιος τον επέλεξε για να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο, δεν φύτρωσε από μόνος του εκεί μέσα. Και τον επέλεξε η κορυφή, εμφανώς με κριτήριο ότι "αυτός θα φέρει ψήφους" και όχι "αυτός είναι αξιόλογος, θα μας εκπροσωπήσει επάξια, είναι ικανός να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας και της Ευρώπης και είμαστε υπερήφανοι ως κόμμα που τον προτείνουμε στο εκλογικό σώμα". Αυτούς που έχουμε λοιπόν, αυτούς αξίζουμε, γιατί αυτούς επιλέγουμε και επιβραβεύουμε εμείς οι ίδιοι με την ψήφο μας.