Στο αρχείο τέθηκε ο φάκελος της υπόθεσης Novartis για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δύο και πλέον χρόνια από τότε που η σχετική δικογραφία είχε κατατεθεί στη Βουλή. 

 

Η αρχειοθέτηση έγινε με πράξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που έκρινε ότι δεν προκύπτει καμία ένδειξη τέλεσης αδικήματος για τον πρώην πρωθυπουργό, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από τις καταθέσεις ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων.

 

Η υπόθεση παραμένει ακόμα ανοικτή για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαίκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ αντίθετα, έχει ήδη αρχειοθετηθεί σε ό,τι αφορά τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Μάριο Σαλμά, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Γεώργιο Κουτρουμάνη. Σε εξηγήσεις έχει κληθεί και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό ή άλλες έκνομες ενέργειες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η κ. Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, αναμένεται να αποφασίσουν και για τα υπόλοιπα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. 

 

Όταν ενεπλάκη το όνομά του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει λόγο για σκευωρία, καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος όσων, κατά τον ίδιο, μετείχαν στην ενοχοποίησή του χωρίς στοιχεία. Πριν μερικές εβδομάδες, η μήνυσή του περί μεθοδεύσεων ανασύρθηκε μάλιστα από το αρχείο, μετά από αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και τώρα διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr