Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Αντώνη Σαμαρά

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Αντώνη Σαμαρά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Στο αρχείο τέθηκε ο φάκελος της υπόθεσης Novartis για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δύο και πλέον χρόνια από τότε που η σχετική δικογραφία είχε κατατεθεί στη Βουλή. 

Η αρχειοθέτηση έγινε με πράξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που έκρινε ότι δεν προκύπτει καμία ένδειξη τέλεσης αδικήματος για τον πρώην πρωθυπουργό, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από τις καταθέσεις ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η υπόθεση παραμένει ακόμα ανοικτή για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαίκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ αντίθετα, έχει ήδη αρχειοθετηθεί σε ό,τι αφορά τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Μάριο Σαλμά, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Γεώργιο Κουτρουμάνη. Σε εξηγήσεις έχει κληθεί και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό ή άλλες έκνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η κ. Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, αναμένεται να αποφασίσουν και για τα υπόλοιπα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. 

Όταν ενεπλάκη το όνομά του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει λόγο για σκευωρία, καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος όσων, κατά τον ίδιο, μετείχαν στην ενοχοποίησή του χωρίς στοιχεία. Πριν μερικές εβδομάδες, η μήνυσή του περί μεθοδεύσεων ανασύρθηκε μάλιστα από το αρχείο, μετά από αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και τώρα διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια