Υποψήφιος για την Κεντροαριστερά και ο Καμίνης

Υποψήφιος για την Κεντροαριστερά και ο Καμίνης Facebook Twitter
0

Την υποψηφιότητά του για τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε και επισήμως, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Η χώρα για να βγει από τα αδιέξοδα και την κρίση χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη» δήλωσε ο ίδιος, κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Η ανακοίνωση



Η Ελλάδα εδώ και οκτώ χρόνια είναι βυθισμένη σε μία μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Μια κρίση που όχι μόνον βρήκε τη χώρα εντελώς απροετοίμαστη, αλλά αντιμετωπίζεται ακόμη και σήμερα χωρίς οργανωμένο σχέδιο, χωρίς εθνική στρατηγική. Η κοινωνία μας συνεχίζει να είναι όμηρος κλειστών πολιτικών και οικονομικών κυκλωμάτων που την καθηλώνουν στο χθες.


Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει.

Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης με πρωταρχικό σκοπό να ενώσω. 'Εχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό κάθε φοράαντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων.


Απευθύνω πρόσκληση σε κάθε πολίτη να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του νέου φορέα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Καλώ ιδίως τους νέους, τόσο αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα όσο και εκείνους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και να βάλουν από σήμερα τη σφραγίδα τους, στην αυριανή Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας, της περηφάνιας και των ανοιχτών οριζόντων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM