Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 - Με 158 «ναι» από βουλευτές της κυβέρνησης

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 - Με 158 «ναι» από βουλευτές της κυβέρνησης Facebook Twitter
Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - Με 158 «ναι» από βουλευτές της κυβέρνησης (Eurokinissi)
0

Με 158 «ναι» υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 από την Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον σχεδιασμό και τις δαπάνες στο τομέα της Υγείας εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊου, οι βουλευτές υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό με τις ψήφους των 158 βουλευτών της ΝΔ, ενώ οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης τον καταψήφισαν.

Επιπλέον, 189 ψήφους συγκέντρωσαν οι αμυντικές δαπάνες, ενώ 19 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και 95 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Σε ό,τι αφορά στα έξοδα της προεδρίας της Δημοκρατίας, τα αποδέχθηκαν 266 βουλευτές και τα καταψήφισαν 34.

Επίσης, τα έξοδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -σε αντίθεση με τα άλλα υπουργεία που η ψήφος των βουλευτών καθορίστηκε με βάση τη στάση των κομμάτων τους- υπερψηφίστηκαν και από βουλευτή της αντιπολίτευσης, καθώς ο προϋπολογισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ψηφίστηκε με 159 υπέρ έναντι 141 κατά.

Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 60 ώρες, μίλησαν 234 βουλευτές , 37 μέλη της κυβέρνησης και οι 6 πολιτικοί αρχηγοί.

Ήταν, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η πρώτη φορά που δεν χρειάσθηκε να μειωθεί ο χρόνος ομιλίας των αγορεύσεων προκειμένου να προλάβουν να μιλήσουν όσο περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους βουλευτές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM